10 sfaturi pentru un păr mai strălucitor

Părul care reflectă lumina este detaliul care schimbă totul!

Un păr strălucitor înseamnă adesea un păr sănătos, mătăsos, suplu – într-un cuvânt, un păr care strălucește! Este posibil să ai un păr la fel de strălucitor ca și cum ai fi ieșit de la coafor. Trebuie doar să urmezi câteva sfaturi.

Am compilat cele mai bune 10 idei pentru a reda strălucirea părului, inclusiv rețete de casă, trucuri naturale, îngrijire a părului și secrete profesionale.

1. Folosiți lămâia ca clătire

Aceasta nu este o scobitură, ci un truc transmis din generație în generație!

Conținutul ridicat de acid al lămâii îi conferă două acțiuni magice. În primul rând, aciditatea elimină reziduurile de calcar din păr, iar în al doilea rând, strânge solzii. Deci, este un efect dublu de strălucire!

zeama de lămâie într-un bol și lămâia tăiată în jumătate

Ceea ce trebuie făcut: adăugați sucul de lămâie la un litru de apă și folosiți-l ca clătire finală după șamponare.

2. Oferă-ți un luciu

Acesta este secretul, din fericire nu atât de bine păstrat, al profesioniștilor!

Trucul pentru a avea un păr strălucitor ca al vedetelor! Este un tratament care conferă o strălucire fenomenală prin punerea în valoare a culorii, naturală sau nu. Există două tipuri de luciu: transparent pentru culori naturale și colorat pentru părul vopsit.

De asemenea, rețineți: nu există efect de rădăcină, timpul de aplicare este rapid (mai puțin de o jumătate de oră) și rezultatul durează între șase și opt săptămâni.

3. Clătiți-vă părul cu apă rece

Acesta este cel mai simplu, mai rapid și mai ieftin secret, dar numai pentru cei curajoși!

Într-adevăr, apa rece are multiple beneficii asupra părului, inclusiv netezirea solzilor. Când vă clătiți părul, începeți cu apă caldă pentru a îndepărta toată grăsimea (reziduurile de șampon și balsam). După ce ați făcut acest lucru, reduceți treptat temperatura pentru a termina cu un jet de apă rece timp de un minut scurt.

femeie luând un duș receEi bine, poate nu atât de rece!

Un obicei de adoptat de urgență ca parte a rutinei unui păr strălucitor!

4. Efectuarea unei băi de ulei de nucă de cocos

Uleiul de nucă de cocos este destul de magic și este de neegalat în a face părul moale și strălucitor.

Aceasta acționează ca un înveliș în jurul fibrei de păr și ajută la unirea solzilor. Uleiul de nucă de cocos este ales pentru a fi cât mai pur posibil, presat la rece și, mai ales, fără aditivi chimici. Uneori este solidificat în recipientul său, caz în care poate fi încălzit în palmă sau în cuptorul cu microunde pentru a fi utilizat.

recipient de ulei de cocos lichid

Mod de utilizare: aplicați cu generozitate, fir cu fir, apoi înfășurați părul într-un turban sau prosop cald.

În mod ideal, lăsați-l să acționeze timp de o oră bună (sau peste noapte, dacă este posibil) și apoi spălați-l ușor cu șampon.

5. Aplicați oțet

Oțetul pentru un păr strălucitor și mătăsos poate fi găsit la secțiunea rețete de la bunica!

Acidul acetic pe care îl conține este o armă puternică pentru dizolvarea tartrului, responsabil de părul tern. Notă: nu orice oțet va face treaba!

Cel mai bine este să alegeți un oțet organic pentru a evita conservanții. Apoi, preferăm oțetul de cidru pentru conținutul său scăzut de alcool (altfel usucă părul).

mere și oțet de cidru într-un ulcior

Oțetul alb este, de asemenea, eficient, dar conține mai mult alcool. Dacă nu vă place mirosul puternic al oțetului, puteți adăuga una sau două picături de ulei esențial pentru a-l masca.

În fine, ultima opțiune este reprezentată de oțeturile cosmetice, oferite de unele mărci cu o galenă și un parfum mai plăcut.

6. Aveți grijă de dieta dumneavoastră

Știm cu toții că mâncatul de junk food nu este modalitatea de a obține un păr strălucitor în mod natural.

O alimentație sănătoasă și variată, cu o doză bună de fructe și legume, dă rezultate mai bune! Ne facem plinul de vitamine B cu drojdie nutritivă, germeni de grâu și semințe oleaginoase.

tânără femeie zâmbitoare care mănâncă o masă sănătoasă și echilibrată

Ne bazăm, de asemenea, pe proteine: carne, ouă și pește, dar și linte, tofu și cereale. Și, în final, nu uita de combinația de vitamine A și C: morcovi, mango, portocale, dovleac, spanac… Părul sănătos și strălucitor este al tău!

7. Periați-vă părul

Nimic mai simplu, dar acesta este gestul care nu trebuie neglijat dacă îți dorești un păr moale și strălucitor.

Toate impuritățile (poluare, murdărie, praf, reziduuri de coafare…) se acumulează de-a lungul părului și sfârșesc prin a-l încărca și a-l terfeli.

Periajul părului de două ori pe zi este primul pas pentru a-l scăpa de toate acestea și a-i permite astfel să respire.

femeia din spate își perie părul

De asemenea, periajul distribuie sebumul pe întreaga lungime a părului, ceea ce conferă fibrelor capilare un efect de strălucire.

8. Pregătirea unei măști de păr

Nu ducem lipsă de măști de păr, dar poți alege să apelezi și la produse naturale.

Realizarea unei măști de casă pentru păr strălucitor nu este complicată și este excelentă pentru a face părul tern să strălucească.

Iată două idei de rețete rapide, cu puține ingrediente:

  • Pentru prima, amestecați pur și simplu un gălbenuș de ou, o lingură de miere și sucul de la o jumătate de lămâie;
  • Pentru a doua, la miere și lămâie se adaugă două linguri de ulei de măsline.

În ambele cazuri, masca este lăsată sub un capac și apoi șamponată 30 de minute mai târziu.

9. Încercați îndreptarea braziliană

Dacă visați să aveți un păr strălucitor și neted luni întregi, îndreptarea braziliană este o opțiune excelentă.

Stimulată de injecția de keratină, fibra capilară își recapătă corpul și un aspect mai sănătos, rezultând automat un păr ultra-strălucitor.

După îndreptare, dacă este posibil, întreținem părul cu o îngrijire specifică pentru a prelungi cât mai mult efectul tratamentului.

10. Să-ți faci timp

Dacă părul pare întotdeauna mai moale și mai strălucitor când pleci de la coafor, este pentru că este deosebit de răsfățat: fiecare mișcare este făcută cu grijă.

Șamponarea cu un masaj al capului și o clătire temeinică nu este o treabă ușoară! Bineînțeles, produsele de îngrijire folosite sunt întotdeauna perfect adaptate la nevoile părului tău.

În ceea ce privește uscarea părului, nicio etapă nu este neglijată: spray termoprotector, modelarea cu peria rotundă și aerul cald, dar finisarea cu aer rece pentru a închide cuticulele… Și, bineînțeles, după uscare, coaforul pulverizează un văl de fixativ pentru fixare, dar și pentru a avea un păr frumos și strălucitor.

Desigur, nu toate avem know-how-ul coaforului, dar putem realiza aceleași etape acasă, cerându-i sfaturi de îngrijire și gesturi și, mai ales, hotărându-ne să ne acordăm puțin timp pentru a ne îngriji părul.

Lasă un comentariu