Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Ingrijire

7 sfaturi pentru un păr mai moale

Păr uscat, prea drept, lipsit de elasticitate și suplețe? Părul tău este indisciplinat și nu-l mai poți controla?

Nu intrați în panică, nu este prea târziu pentru a remedia acest lucru! De fapt, câteva schimbări în obiceiurile tale pot fi suficiente pentru a-ți readuce părul în formă.

De asemenea, trebuie să alegi produsele potrivite și să adopți o rutină de coafare în funcție de natura părului tău. Șampon, îngrijire, baie de ulei, uscare, nutriție…

Fără să mai lungim vorba, îți dezvăluim 7 sfaturi pentru ca părul tău să redevină moale și mătăsos!

1. Folosiți șamponul potrivit

Îngrijirea părului tău începe cu spălarea!

Pentru ca părul tău să fie moale, suplu și mătăsos, trebuie să alegi șamponul potrivit și să nu-l folosești în exces. De asemenea, este recomandabil să vă distribuiți șampoanele: nu mai mult de 3 pe săptămână pentru a nu le usca.

În primul rând, începe cu un șampon compatibil cu natura părului tău, fără sulfați sau siliconi, pentru a nu-l deteriora.

În continuare, nu folosiți șamponul prea mult pentru a preveni ca lungimile și vârfurile să își piardă moliciunea și strălucirea. Este de ajuns o picătură, sau două dacă aveți părul lung.

folosiți puțin șampon pentru a vă menține părul moale

Masează-ți scalpul, ușor, cu vârful degetelor. Nu este nevoie să frecați lungimile! Clătiți cu apă călduță pentru a îndepărta șamponul. Nu ezitați să terminați cu un jet de apă rece pentru a le da strălucire!

Pentru a termina, puteți folosi un tratament de netezire pentru a acoperi fibra de păr și a facilita coafarea.

2. Utilizați o clătire cu apă de orez

Pentru a-ți repune părul în formă, poți încorpora în rutina ta capilară o clătire făcută în casă!

De exemplu, apa de orez este ideală pentru a reda suplețea și strălucirea, indiferent de tipul de păr. De fapt, ajută la acoperirea fibrelor de păr, la strângerea cuticulelor părului și la reducerea încrețirii.

Așadar, o dată sau de două ori pe săptămână, nu ezitați să vă clătiți părul după șamponare cu apă de orez. Simplu și eficient!

apă de orez ca clătire a părului

3. Hrănește și hidratează-ți părul pentru a-l face mai suplu

Pentru ca părul tău să revină în formă, trebuie să hrănești și să hidratezi fibra capilară. Cu atât mai mult dacă ai bucle indisciplinate care sunt prin natura lor mai degrabă uscate.

Așadar, optează pentru uleiurile de migdale dulci, de argan, de cocos, de avocado sau de jojoba!

Ai grijă însă să o aplici doar pe vârfurile părului, altfel vei ajunge să ai scalpul gras.

Pentru o condiționare profundă, aplicați uleiul vegetal pe părul umed și înfășurați-l într-un prosop. Lăsați să acționeze cel puțin 30 de minute înainte de a vă spăla cu șampon ca de obicei.

Un păr neted, strălucitor și mătăsos va fi rezultatul!

4. Lasă-ți părul să se usuce la aer

După șamponare, poți opta pentru produse anti-frizz sau de netezire, mai ales dacă ai părul gros.

Într-adevăr, ele ajută la acoperirea și întărirea fibrei de păr. Care este rezultatul? Păr neted, fără creț, ușor de coafat!

Pentru cele mai bune rezultate, nu ezitați să vă lăsați părul să se usuce la aer. Dacă chiar nu ai timp, poți folosi un uscător de păr, dar la o temperatură scăzută.

5. Evitați tratamentele dure pentru păr

Vopsirea, decolorarea, îndreptarea sau ondularea cu fierul de călcat usucă și rupe părul. Așa că ia o pauză și găsește alternative!

De exemplu, încercați vopsirea părului pe bază de legume sau buclele fără căldură. Puteți găsi pe internet tutoriale care vă vor ajuta să vă schimbați look-ul fără să folosiți aparatele de încălzire.

Dar dacă chiar nu poți trăi fără placa de îndreptat sau ondulator, atunci ia în considerare protejarea părului cu un serum care protejează de căldură!

6. Periere eficientă pentru un păr mătăsos

Periajul eficient te va ajuta să scapi de impuritățile care îți sufocă părul și îl fac tern.

Pentru a restabili un păr mătăsos și suplu, periajul precis este esențial! Cel mai bun mod este să vă periați părul cu susul în jos, mai ales dacă aveți părul fin. Veți obține și volum!

Dar pentru un periaj eficient, trebuie să alegeți o perie potrivită, de preferință una din material natural, cum ar fi peri de mistreț.

Pentru părul lung, o perie cu peri mari este cea mai bună, în timp ce pentru părul scurt, o perie cu peri fini este suficientă!

7. Ai grijă de alimentația ta pentru a avea un păr suplu

Probabil că știți acest lucru, dar dieta joacă un rol vital în sănătatea părului nostru.

De fapt, pentru a-ți recăpăta părul sănătos, ar trebui să te concentrezi pe următoarele alimente:

  • Alimente bogate în vitamina B: șuncă albă, cereale, pâine integrală;
  • Alimente bogate în zinc: pește, fructe de mare, nuci, alune de pădure;
  • Fructe și legume ;
  • Alimente bogate în fier: carne și leguminoase.

Cu o alimentație bună și o rutină de coafură adaptată, îți vei regăsi rapid părul suplu, strălucitor și sănătos!

Poate te intereseaza si:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button