Acidul hialuronic pentru păr: beneficii și utilizări

Acidul hialuronic este cunoscut ca fiind un excelent hidratant pentru piele. Știați că face minuni și pentru părul nostru?

Aflați astăzi ce este acidul hialuronic și care sunt beneficiile sale. Hidratând și reparând, ajută la îmblânzirea chiar și a celui mai rebel păr, calmează scalpul și favorizează creșterea părului.

Vă vom spune cum să îl folosiți, fie ca mască, ser sau pur și simplu ca șampon. Ca bonus, am găsit o rețetă pentru o mască de casă cu acid hialuronic.

În cele din urmă, vă vom dezvălui unde puteți găsi produse de îngrijire a părului cu acid hialuronic.

Ce este acidul hialuronic?

Acidul hialuronic este o moleculă prezentă în mod natural în corpul nostru. Are capacitatea de a capta apa și de a o menține în straturile profunde ale epidermei. Acest ingredient activ este cunoscut pentru proprietățile sale excelente de îngrijire a pielii: hidratare, antirid, etc.

Acidul hialuronic are, de asemenea, mai multe beneficii pentru păr și scalp.

Care sunt beneficiile acidului hialuronic pentru păr?

1. Acidul hialuronic hidratează și repară părul uscat și deteriorat

Acidul hialuronic are o puternică putere de hidratare prin menținerea apei în fibra capilară. Prin urmare, este foarte eficient în menținerea părului hidratat în profunzime.

Datorită acestei hidratări, părul dumneavoastră va fi întărit. Acesta va fi mai puțin deteriorat, mai puțin casant, iar vârfurile vor fi mai puțin despicate.

2. Acidul hialuronic disciplinează părul indisciplinat și redefinește buclele

Părul indisciplinat este adesea uscat și deteriorat. Are tendința de a se umfla și de a crea încrețiri. Pentru a vă îmblânzi părul, cel mai bun lucru pe care îl puteți face este să aplicați un tratament cu acid hialuronic care vă va netezi părul.

Acest tip de tratament este, de asemenea, foarte eficient în redefinirea buclelor și în adăugarea de volum părului tău. Pentru părul creț sau creț, acidul hialuronic va ajuta la structurarea părului, menținându-l în același timp moale și hidratat.

3. Acidul hialuronic redă strălucirea părului

Uneori, agresiunile externe fac părul să devină tern. Îți recomandăm să folosești un tratament cu acid hialuronic, care are puterea de a ajuta părul să își recapete strălucirea și elasticitatea datorită hidratării pe care o oferă.

4. Acidul hialuronic calmează scalpul

Acidul hialuronic este, de asemenea, excelent pentru îngrijirea scalpului. Repară celulele, ceea ce reduce mâncărimile. Dacă suferiți de mătreață, iritații sau alte probleme ale pielii, un tratament cu acid hialuronic vă va ajuta în mod eficient.

Acidul hialuronic este perfect pentru a combate scalpul uscat fără a unge rădăcinile.

5. Acidul hialuronic promovează creșterea părului și reduce căderea părului

Dacă aveți grijă de scalp, vă întăriți și rădăcinile. Acidul hialuronic este, prin urmare, excelent pentru combaterea căderii părului.

Prin aplicarea regulată a unui tratament cu acid hialuronic la rădăcini și pe lungimi, veți promova creșterea părului.

Acidul hialuronic pe păr: orice pericole?

De cele mai multe ori, acidul hialuronic este foarte bine tolerat de organismul nostru, deoarece acesta îl produce în mod natural.

Pentru persoanele cu pielea sensibilă, testați mai întâi o zonă mică pentru a evita orice reacție alergică, roșeață, mâncărime, inflamație etc.

Șampoane și balsamuri cu acid hialuronic

Există o serie de șampoane și balsamuri cu acid hialuronic pe piață. Încorporează aceste produse în rutina ta de îngrijire a părului, înlocuind vechile tale produse și folosește-le ca de obicei.

Mască de păr cu acid hialuronic

Multe măști de păr conțin acid hialuronic. Puteți aplica acest tip de tratament aproximativ o dată pe săptămână pentru o eficiență optimă.

Iată o rețetă pentru o mască de casă cu acid hialuronic pentru a hidrata și repara părul!

Ingrediente:

  • 150 g de mască de păr fără sulfat, parabeni și parfum;
  • 15 g de acid hialuronic;
  • 3 g de cheratină;
  • conservant cosmetic (opțional).

Etape de realizare :

  1. Într-un borcan curat, amestecați masca, acidul hialuronic și keratina ;
  2. Adăugați aproximativ douăzeci de picături de conservant cosmetic, dacă aveți;
  3. Se amestecă bine, apoi se închide borcanul.

Sfaturi:

Aplicați această mască pe părul umed după șamponare. Se lasă să acționeze timp de 20 de minute, se înfășoară părul într-un prosop și se clătește.

Serul de păr cu acid hialuronic

Există, de asemenea, seruri concentrate pe bază de acid hialuronic.

Aplicați zilnic pe zona dorită: rădăcini, lungimi, vârfuri… Și mai ales pe părul ud (sau cel puțin umed) pentru ca tratamentul să fie eficient.

Nu clătiți: lăsați doar părul să se usuce.

De unde să cumpărați acid hialuronic pentru păr?

Puteți găsi produse de îngrijire a părului cu acid hialuronic în magazinele specializate, la coafor, în farmacii și online, pe site-uri precum Aroma-Zone. De asemenea, puteți alege să cumpărați de la marile mărci, cum ar fi L’Oréal.

Alege produse naturale, organice de îngrijire a părului, bogate în acid hialuronic.

Lasă un comentariu