Ar trebui să folosesc placa de îndreptat pe părul uscat sau umed?

Este o întrebare corectă, mai ales dimineața, între șamponare, uscare, îndreptare (și toate celelalte), când timpul se scurge pentru a fi gata!

Mereu am auzit că aparatele de îndreptat se folosesc doar pe părul uscat, dar în ultima vreme au apărut noi produse cu tehnologie avansată care schimbă regulile jocului!

În timp ce toate aparatele de îndreptat pot fi folosite pe părul uscat, doar unele pot fi folosite pe părul umed. Deci, ar trebui să folosești o placa pentru păr umed sau uscat? Examinăm ambele metode.

Poți folosi o placă de îndreptat pe părul uscat?

În mod evident, da, și de fapt este foarte recomandabil.

Majoritatea aparatelor de îndreptat de pe piață se folosesc pe părul uscat. În mod ideal, părul trebuie lăsat să se usuce la aer și apoi îndreptat, astfel încât să nu fie expus prea mult timp la căldură.

În viața reală, uneori trebuie să mergi un pic mai repede și să usuci! Pentru a limita daunele, setați uscătorul electric la o temperatură nu prea ridicată și terminați cu aer rece.

Durează puțin mai mult, dar este mai respectuos pentru păr, care va fi mai puțin deteriorat în final. Evident, dacă vă grăbiți foarte tare, puteți usca la o viteză mai mare, dar rețineți că acest lucru nu trebuie să fie un obicei.

În orice caz, nu uitați să aplicați un spray termoprotector pe tot părul înainte de a începe etapa de îndreptare.

Acest tratament va crea o barieră la suprafața fibrei de păr pentru a o proteja și include, de asemenea, are si beneficii cosmetice, astfel încât părul va fi mai strălucitor.

Metoda corecta: pulverizați produsul la o distanță de aproximativ cincisprezece centimetri, apoi împrăștiați-l pe tot părul cu ajutorul unui pieptene. Puteți incepe apoi netezirea fir cu fir, glisând ușor placa de indreptat.

Rezultatul este de obicei impecabil după o singură trecere!

Pot folosi o placă de îndreptat pe părul ud?

Da, este posibil, dar nu cu orice aparat de îndreptat! Au apărut aparate de îndreptat de generație nouă care permit acest lucru.

Pe de o parte, este vorba de wet and dry; aceasta este o nouă tehnologie specifică care permite uscarea și îndreptarea părului în același timp.

În practică, placa de îndreptat detectează nivelul de umiditate al părului și adaptează temperatura plăcilor în consecință.

Există, de asemenea, procedeul de îndreptare cu aburi, care se bazează pe căldura umedă.

Aici, placa de indreptat are un rezervor de apă și emite aburi (la fel ca un fier de călcat). Folosirea unui aparat de îndreptat cu abur pe părul umed împiedică deshidratarea fibrei capilare, un risc real în cazul unei placi de indreptat clasice.

Mai multe mărci oferă acum acest tip de dispozitiv, cum ar fi Remington, GHD sau L’Oréal Professionnel cu Steampod.

Dar mai întâi, să clarificăm definiția părului umed!

Acesta este părul care a fost uscat în prealabil cu un prosop pentru a elimina cea mai mare parte a umidității.

În nici un caz nu trebuie să folosiți un aparat de îndreptat cu părul ud!

Există două motive pentru acest lucru: în primul rând, vorbim despre un aparat electric și, în al doilea rând, ar fi cea mai bună modalitate de a-ți arde părul și de a-l deteriora definitiv! Pe scurt, două pericole consecvente!

În timp ce toată lumea este de acord că aceste tehnologii economisesc timp prețios, eficiența lor este puțin mai contestată, iar unii consideră că rezultatul este mai puțin convingător decât atunci când se procedează pe părul uscat.

La fel ca în cazul tuturor aparatelor de încălzire, este mai bine să le folosiți la intervale de timp, deoarece acestea pot deteriora fibra capilară în timp.

Lasă un comentariu