Ingrijire

Cele mai bune 6 uleiuri pentru părul creț

Hrănitoare și protectoare, uleiurile vegetale ar trebui să facă parte cu siguranță din rutina ta de frumusețe dacă ai părul creț!

Deși foarte diferite, putem avea tendința de a confunda uleiul vegetal cu uleiul esențial; principala diferență între aceste două tipuri de uleiuri constă în modul în care sunt extrase.

Păr gras, păr uscat, păr uscat, păr fragil, veți găsi întotdeauna un ulei vegetal care să se potrivească tuturor situațiilor! Părul creț necesită o îngrijire specială. Așa că nu folosiți un fier de călcat și nu vă îndreptați părul.

Uleiurile vegetale sunt o soluție simplă și naturală pentru a avea grijă de părul tău creț! Ulei de cocos, ulei de jojoba, ulei de argan etc. Aveți de unde alege!

1. Ulei de nucă de cocos

Dacă ai părul creț și fragil, uleiul de cocos este excelent pentru a-l hidrata și înmuia în mod natural.

Bogat în acizi grași saturați, uleiul vegetal de nucă de cocos protejează împotriva agresiunilor externe și întărește părul fin și creț. Uleiul de nucă de cocos este excelent pentru creșterea părului creț!

Poate te intereseaza si: Cum să hidratezi părul creț?

ulei de nucă de cocos pentru părul creț

Îl puteți folosi ca o baie de ulei înainte de șampon. Pregătește-ți uleiul și separă-ți părul în secțiuni, folosind un clește, de exemplu. Aplicați uleiul pe întreaga lungime a firului de păr, de la rădăcini până la vârfuri. Legați secțiunea de păr într-o împletitură și repetați procesul pentru întreaga lungime a părului.

Apoi puneți o cască de păr pentru a crește efectul termic și lăsați să acționeze timp de cel puțin 1 oră sau mai mult, în funcție de starea părului.

2. Ulei de jojoba

Acest ulei are o puternică putere de hidratare. Ideal pentru părul afro foarte uscat! După utilizare, rezultatul este imediat. Părul tău își va recăpăta toată strălucirea și vitalitatea. Uleiul de jojoba este, de asemenea, un bun reglator al sebumului. Perfect dacă ai părul gras.

Care este rezultatul? Fără să îl încarce, uleiul va acționa asupra scalpului și va elimina excesul de sebum și mătreața.

jojoba pentru părul creț

Puteți face o baie de ulei pentru a vă hidrata părul. Aplicați uleiul pe tot părul, concentrându-vă pe vârfuri, și lăsați-l să acționeze timp de aproximativ o oră. Puteți să vă acoperiți părul cu o șarjă și să adăugați un prosop deasupra pentru a crește eficiența căldurii.

Șamponează-ți părul imediat după aceea și ai terminat!

Pentru a combate sebumul și mătreața, masați uleiul în rădăcini și clătiți cu apă caldă. Folosiți ulei de jojoba organic pentru a obține toate beneficiile sale.

3. Ulei din semințe de struguri

Acest ulei hidratează în profunzime și netezește solzii părului tău creț. Îți face părul mai fin, mai disciplinat și mai strălucitor. Veți observa diferența foarte repede!

ulei din semințe de struguri pentru părul creț

Cel mai frecvent se aplică ca tratament de zi. Întindeți elixirul pe tot părul ca și în cazul uleiurilor menționate mai sus.

Îl puteți folosi și ca tratament de noapte. Aplică uleiul pe toată lungimea părului, de la șuvițe până la vârfuri, înfășoară-ți părul într-un prosop și lasă-l să acționeze peste noapte.

4. Ulei de migdale dulci

Acesta este un must dacă ai părul uscat sau suferi de mâncărimi la nivelul scalpului. Uleiul de migdale dulci este perfect pentru părul afro uscat și deteriorat. Este una dintre cele mai hrănitoare.

Cum să folosești uleiul de migdale dulci pe părul creț?

ulei de migdale dulci pentru părul creț

Pentru utilizarea zilnică, puteți adăuga puțin ulei la o sticlă de apă cu pulverizator. Pulverizați amestecul pe păr și terminați prin aplicarea unei picături de ulei, încălzit în mâini, pe vârfurile părului.

Pentru a combate mătreața, aplicați uleiul parte cu parte, cu un aplicator special dacă doriți, masați și lăsați-l să acționeze peste noapte.

5. Ulei de semințe de in

Datorită ușurinței sale și conținutului ridicat de omega-3 și vitamine, uleiul de in este utilizat în principal pentru a restabili volumul. Vești bune pentru cei cu părul fin și creț! În timp ce este hrănit, acesta va deveni mai suplu și mai strălucitor.

ulei de semințe de in pentru părul creț

Pentru a beneficia de toate puterile sale nutritive, îl puteți adăuga la masca de păr. Lasă-l să acționeze timp de aproximativ o oră și șamponează-l ca de obicei. Acesta este un sfat ideal pentru a combate uscăciunea fibrei capilare, care poate apărea vara, de exemplu.

6. Ulei de argan

Ca și uleiul de ricin, produsele de îngrijire a părului pe bază de ulei de argan bio sunt excelente pentru îngrijirea părului creț. Uleiul de argan reduce considerabil pierderea de proteine și acționează ca un agent de netezire. Închide și netezește cuticula părului.

Este, de asemenea, un adevărat ulei de descurcare. Vei avea un păr mai puternic, mai radiant, cu bucle redefinite. Spuneți adio părului încâlcit și imposibil de gestionat!

ulei de argan pentru părul creț

Utilizat pe scară largă în cosmetică, uleiul de argan poate fi folosit în masca de păr obișnuită. Vei avea parte de un tratament regenerant și de casă!

Pe părul umed, aplicați masca și lăsați-o să acționeze timp de 1 oră sau peste noapte, dacă este necesar. Clătiți cu șamponul dumneavoastră pentru a îndepărta excesul de ulei.

Pentru a combate vârfurile despicate, puteți adăuga câteva picături în șamponul sau balsamul dumneavoastră. Uleiul va fi imediat absorbit de părul tău!

Poate te intereseaza si:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button