Cele mai bune 6 vitamine pentru a combate căderea părului

Vitaminele sunt esențiale pentru sănătatea noastră, dar și pentru frumusețea părului, a pielii și a unghiilor noastre. Atunci când suntem deficitari, aceasta poate duce la căderea părului, de exemplu.

Știați că unele vitamine sunt excelente împotriva căderii părului și chiar promovează creșterea părului?

Astăzi am selectat pentru tine, cele mai bune 6 vitamine pentru a lupta împotriva căderii părului.

În acest articol, vă prezentăm vitaminele B, care sunt cele mai bune împotriva căderii părului și pentru a stimula creșterea părului.

De asemenea, vă vom vorbi despre vitaminele E, C, A și D. Vom explica de ce sunt eficiente și în ce alimente pot fi găsite în cantități suficiente.

În fine, veți descoperi într-un ultim punct, zincul și fierul, care sunt oligoelemente perfecte împotriva căderii părului dacă le combinați cu vitaminele prezentate.

1. Vitamine din grupa B

Vitaminele din grupa B sunt cele mai bune împotriva căderii părului și chiar favorizează creșterea părului. Aflați mai multe despre beneficiile fiecăreia dintre aceste vitamine mai jos.

Vitamina B3: stimulează reînnoirea foliculilor de păr, stimulează creșterea părului și previne căderea acestuia.

Această vitamină se găsește în varză, ciuperci, avocado, sparanghel etc.

Vitamina B5: prin îmbunătățirea hidratării părului și a irigării scalpului, favorizează creșterea părului și limitează considerabil căderea acestuia.

Această vitamină se găsește în fructe, legume, carne, leguminoase, gălbenușuri de ou.

Vitamina B6: Este ideală pentru a întări și amplifica beneficiile celorlalte vitamine. Ajută la reducerea anxietății, care poate provoca căderea părului.

Această vitamină poate fi găsită în varză, banane, spanac, roșii, dar și în sardine.

Vitamina B8: perfectă pentru stoparea căderii părului, aceasta favorizează și creșterea părului, deoarece acționează asupra foliculului pilos.

Vitamina B8 se găsește în fructe, legume, carne albă și ouă.

Vitamina B9: ca și vitamina B8, B9 acționează împotriva căderii părului și pentru creșterea părului.

Ajută la absorbția substanțelor nutritive și este excelent pentru regenerarea celulelor.

Această vitamină se găsește în cerealele integrale și în citrice.

Vitamina B12: Această vitamină reglează întregul metabolism. De exemplu, ajută la reglarea tensiunii arteriale scăzute, eczeme, osteoporoză etc. De asemenea, previne deficiența de fier care cauzează căderea părului.

Vitamina B12 se găsește în toate produsele de origine animală.

2. Vitamina E

Vitamina E ajută la calmarea scalpului. Are un efect pozitiv în menținerea hidratării scalpului, dar previne și formarea mătreții.

De asemenea, îmbunătățește circulația sângelui în scalp, ceea ce favorizează creșterea părului. Prin stimularea creșterii părului și întărirea acestuia, previne, de asemenea, căderea părului.

Vitamina E este disponibilă în migdale, alune, semințe de struguri și, de asemenea, în uleiuri vegetale.

3. Vitamina C

Această vitamină este foarte bine cunoscută pentru că vă oferă energie și vitalitate atunci când vă lipsește. Face același lucru pentru părul tău!

De asemenea, se știe că reglează producția de sebum, hidratează părul până la vârfuri și contribuie la creșterea acestuia. Prin urmare, este, de asemenea, foarte eficient împotriva căderii părului.

Vitamina C se găsește în citrice, guava, ardei, coacăze negre etc.

4. Vitamina A

Vitamina A este excelentă pentru prevenirea căderii părului și pentru accelerarea creșterii părului. De fapt, această vitamină este deosebit de eficientă în întărirea părului.

Prin hrănirea părului de la rădăcini până la vârfuri, ajută la întărirea fibrei capilare pe termen lung. Acest lucru face ca părul dumneavoastră să fie mult mai puțin uscat, fragil și casant.

Vitamina A este prezentă în brânză, ouă, dar și în uleiul din ficat de cod.

5. Vitamina D

Vitamina D este, de asemenea, esențială dacă vrei să eviți căderea părului. Este esențial pentru absorbția corectă a calciului. Absorbția calciului este foarte importantă, deoarece ajută la prevenirea căderii părului. Prin urmare, are, de asemenea, un efect asupra creșterii părului.

Această vitamină se găsește în majoritatea peștilor, cum ar fi heringul, peștele-spadă, macroul, păstrăvul, sardinele, somonul etc.

6. Zinc și fier

Pe lângă vitamine, există două oligoelemente care ajută la prevenirea căderii părului și la stimularea creșterii părului, în special prin evitarea carențelor.

Zinc: acționează asupra sănătății pielii, unghiilor și părului. Zincul ajută la combaterea căderii părului prin îngrijirea scalpului și a foliculilor de păr, dar și prin stimularea circulației sângelui la nivelul scalpului.

Alimentele bogate în zinc sunt stridiile, carnea roșie, pâinea integrală și ouăle.

Fier: De asemenea, joacă un rol important în echilibrul părului. Atunci când aveți un deficit de fier, părul devine mai fragil, tern și casant. Treptat, acest lucru poate duce la o cădere considerabilă a părului, așa că este important să verificați dacă nu aveți deficit de fier.

Printre alimentele care conțin mult fier se numără fasolea albă, soia, lintea, spanacul și carnea roșie.

Lasă un comentariu