Cum să hidratezi părul creț?

Sunteți suficient de norocoasă să aveți un păr frumos, dar știți că părul dumneavoastră creț este solicitant. Într-adevăr, părul afro este definit de bucle extrem de strânse sau de un păr spumos și voluminos, care nu este întotdeauna ușor de disciplinat.

Cu toate acestea, fiți siguri că există multe modalități de a avea grijă de părul dumneavoastră. Adesea însetat și lipsit de suficientă hidratare, trebuie să adaugi apă în fibra de păr.

Într-adevăr, știați că părul este higroscopic?

Așa este, are puterea de a capta apa atunci când se află în atmosfere umede. Cunoașteți efectul „buclelor săltărețe” într-o zi ploioasă, nu? Cu toate acestea, în medii uscate, se usucă. Acest lucru este valabil mai ales pentru părul cu porozitate scăzută (nu absoarbe suficientă umiditate).

Așadar, ia aminte la următoarele sfaturi pentru a-ți hidrata părul creț și a obține o coamă frumoasă, strălucitoare și tonifiată.

De ce este important să-ți hidratezi părul creț?

Părul creț are o textură specială și, prin urmare, necesită o îngrijire specifică pentru a răspunde nevoilor sale. Într-adevăr, bucla naturală a părului creț se explică prin forma foliculului de păr, care este în formă de „S” și nu în formă de „I”, ca în cazul părului european.

Această formă spiralată foarte strânsă și densă are ca rezultat o mai mică distribuție a sebumului (o secreție lubrifiantă emisă de scalp) pe toată lungimea.

femeie cu părul creț ținând un pieptene

Dacă la aceasta se adaugă utilizarea vopselelor chimice, a aparatelor de styling încălzite (plăci de îndreptat, bigudiuri, uscătoare de păr) sau condiții nefavorabile precum vântul, soarele, aerul uscat, părul tău este complet însetat!

Prin urmare, este necesar să oferiți părului dumneavoastră tratamente pe bază de apă care îl vor ajuta să devină mai suplu și mai strălucitor.

Unul dintre cele mai populare produse pentru hidratarea părului este aloe vera. Frunzele plantei de aloe vera sunt compuse în proporție de 98% din apă, un adevărat concentrat de hidratare.

Cât de des ar trebui să-ți hidratezi părul creț?

Pentru a reface pelicula hidrolipidică a părului, nu trebuie să ezitați să aveți grijă de el în mod regulat. Important este să asculți nevoile părului tău și să găsești ritmul potrivit în rutina ta de coafare.

Pentru a face acest lucru, luați măsurile potrivite pentru a vă hidrata părul imediat ce are nevoie. Părul tău arată aspru, spumos și lipsit de corp? Mergeți pentru o hidratare imediată.

De asemenea, doamnelor, reduceți frecvența șampoanelor, o dată sau de două ori pe săptămână este mai mult decât suficient atunci când aveți părul creț și posibil fragil.

În cele din urmă, după șamponare, aplicați sistematic un balsam adecvat. De asemenea, nu uitați să aplicați o mască reparatoare (cu keratină, de exemplu) o dată pe săptămână pentru a vă răsfăța fibra de păr slăbită.

Poți să-ți hidratezi părul creț în fiecare zi?

Părul tern, mohorât, foarte uscat are nevoie de un impuls în fiecare zi. De fapt, aplicați zilnic un balsam pe părul dumneavoastră pretențios (mai ales dacă este de tip 4b sau 4c), fie după rutina de șamponare, fie pe părul uscat.

În acest scop, există lacuri sau seruri specifice, pline de ingrediente hidratante și chiar de refacere a lipidelor. Pentru a fi aplicate pe părul umed sau uscat, acestea pot fi folosite pentru a oferi zilnic strălucire, corp și tonus părului.

Aplicați tratamentul ales prin răsucirea ușoară a buclelor pentru a le da textură. Există diferite formule, mai ușoare sau mai groase, în funcție de tipul de păr. O formulă fluidă este ideală pentru părul fin, în timp ce un serum hrănitor este mai potrivit pentru părul gros.

În plus, există multe ingrediente care pot fi folosite pentru a vă îngriji părul creț așa cum merită.

5 moduri de a hidrata părul creț

1. Folosiți un spray umectant cu glicerină vegetală și aloe vera

Pentru a-ți rehidrata părul, poți folosi glicerina vegetală.

glicerină vegetală și gel de aloe vera pentru a hidrata părul creț

Iată o rețetă simplă și eficientă pentru a-ți răsfăța părul. Pentru a face acest lucru, se amestecă într-o sticlă cu pulverizator :

 • 70 ml de apă minerală sau un hidrolat floral (de exemplu, ylang-ylang, lavandă) ;
 • 20 ml de gel de aloe vera;
 • 10 ml de glicerină vegetală.

Poți pulveriza acest produs pe părul tău în fiecare zi, dacă acesta este însetat de hidratare.

2. Hidratează părul afro cu o mască de aloe vera și ulei de ricin

Iată o rețetă ieftină și naturală, perfectă pentru a oferi părului tău afro un tratament ultra-hidratant.

gel de aloe vera și ulei de ricin pentru a hidrata părul creț

Pentru a o face, aveți nevoie de:

 • 2 linguri de gel de aloe vera (de preferință bio) ;
 • 2 linguri de ulei de ricin (de preferință organic).

Amestecați ingredientele într-un recipient și distribuiți tratamentul pe păr. Apoi, înfășurați-vă părul într-un prosop cald pentru a permite ingredientelor active să pătrundă. În mod ideal, se lasă să acționeze timp de o oră sau mai mult, apoi se clătește și se spală cu șampon ca de obicei.

3. Adăugarea de umiditate cu proteine de orez hidrolizate

Proteina de orez hidrolizat poate fi mai puțin cunoscută, dar vă poate ajuta să vă tratați părul însetat. Îl puteți găsi în magazinele bio sub formă lichidă, într-o sticlă.

Pentru a vă bucura de beneficiile proteinei de orez hidrolizat, puteți adăuga câteva picături în șamponul/ balsamul/masca dumneavoastră.

Atenție, această proteină este solubilă în apă, dar nu și în ulei!

4. Fă o mască hidratantă de casă cu iaurt

Este adesea trecut cu vederea, dar iaurtul are o putere de hidratare interesantă pentru păr. Îl puteți folosi ca mască de păr pentru a aduce strălucire și vitalitate.

iaurt pentru a hidrata părul creț

Pentru un tratament complet, dacă părul tău este uscat și creț, procedează după cum urmează:

 • 1 iaurt simplu ;
 • 1 lingură de miere sau de ulei vegetal (de măsline, argan, avocado).

Aplicați acest amestec înainte de a vă spăla părul cu șampon și lăsați-l să acționeze cel puțin 30 de minute.

5. Tratarea părului deshidratat și creț cu acid hialuronic

Cunoașteți beneficiile acidului hialuronic asupra pielii, acesta este foarte hidratant și retușant.

Ei bine, trebuie să știi că este util și pentru a hidrata părul creț deshidratat și creț, pentru a-i conferi moliciune și strălucire. Multe produse pentru păr disponibile în comerț conțin acid hialuronic (șampon, balsam sau ser).

Această moleculă funcționează ca un burete și reține apa, o modalitate eficientă de a închide solzii părului poros pentru a obține suplețe și strălucire.

Pentru a preveni uscarea părului creț, trebuie să reții hidratarea. Deci, ce înseamnă asta mai exact?

Practic, pentru a reține apa în mod corespunzător, trebuie să combini o substanță grasă, mai ales atunci când părul tău creț este despicat și aspru. În acest fel, împiedicați apa să se evapore prea repede prin depunerea unei pelicule lipidice protectoare.

Această practică are ca scop umezirea părului înainte de a aplica acizi grași hrănitori, cum ar fi :

 • Aplicarea unui ulei de păr uscat care nu lasă un aspect gras;
 • Sau aplicarea unui unt hrănitor/ balsam pentru păr fără clătire, un „leave-in” (de exemplu, pe bază de shea sau mango).

O altă metodă interesantă de hidratare zilnică a părului este folosirea unui spray care combină apa și uleiul. Puteți face următoarea rețetă:

 • Puneți într-o sticlă cu pulverizator ¾ din apă de izvor și ¼ din ulei vegetal (ulei de măsline, ulei de jojoba, ulei de argan, ulei de avocado…) ;
 • Pulverizați o ceață ușoară din acest amestec pe păr.

Aveți grijă, un tratament făcut în casă poate fi păstrat doar câteva zile.

Cu toate aceste sfaturi de frumusețe, vei avea o coamă sălbatică, sănătoasă și vibrantă. Gata cu durerile de cap atunci când vine vorba de coafarea părului tău frumos și creț!

Lasă un comentariu