Drojdie de bere pentru păr: beneficii și utilizări

Probabil că ați auzit deja de drojdia de bere pentru beneficiile sale excepționale pentru păr. În special, face minuni pentru creșterea părului.

Astăzi explicăm totul: drojdia de bere nu va mai avea secrete pentru tine!

Veți afla ce este și sub ce formă îl puteți găsi. Noi vă vom spune pe care să o alegeți în funcție de nevoile dumneavoastră. Vei afla toate virtuțile sale pentru părul tău, dar și posibilele dezavantaje (s-ar putea să existe unele!).

În final, îți vom spune cum să o folosești, ca tratament sau ca mască, în funcție de nevoile tale, și unde o găsești!

Ce este drojdia de bere?

Drojdia de bere este formată dintr-un grup de ciuperci microscopice care aparțin grupului Saccharomyces cerevisiae.

Este cunoscut și reputat în domeniul frumuseții pentru a îmbunătăți sănătatea părului, a pielii și a unghiilor.

drojdie de bere frumusețe unghii și păr

Drojdia de bere este, de asemenea, un probiotic foarte eficient pentru regenerarea florei intestinale.

Sub ce forme există drojdia de bere?

Drojdia de bere există sub mai multe forme. Poate fi consumat sub formă de pulbere sau de fulgi pentru a fi presărat direct pe mâncăruri sau încorporat în iaurt sau compot.

Îl puteți găsi și sub formă de capsule sau tablete, pentru cei care preferă un consum mai simplu și mai rapid.

În cele din urmă, drojdia de bere poate fi inactivă sau activă, în funcție de scopul pentru care doriți să o folosiți.

  • Drojdia de bere activă este deshidratată la temperaturi scăzute și are o acțiune probiotică. Această drojdie proaspătă, numită și drojdie de bere revigorabilă, este deshidratată, dar încă vie. Tot ce trebuie să faceți este să adăugați apă în el și celulele vor reveni la viață. Drojdia de bere activă este cel mai adesea utilizată în scopuri terapeutice, în special pentru efectele sale benefice asupra florei intestinale.
  • Drojdia de bere inactivă este încălzită la peste 40°C, astfel că își pierde proprietățile probiotice. Cu toate acestea, își păstrează toate substanțele nutritive bune. Drojdia de bere inactivă sau „uscată” este considerată „moartă”, ea continuă doar să-și transporte nutrienții. Prin urmare, este folosit pentru beneficiile sale pentru piele, unghii și mai ales pentru păr, datorită nivelului ridicat de vitamine B, proteine, aminoacizi și minerale.

Care sunt beneficiile drojdiei de bere pentru păr?

1. Face ca părul să crească rapid

Vrei ca părul tău să crească mai repede? Drojdia de bere vă va ajuta!

Compoziția sa perfectă, foarte bogată în substanțe nutritive, favorizează sinteza de cheratină.

Este important de știut că cheratina este o proteină care este principalul continuator al părului, deci este esențială pentru creșterea părului.

Deoarece drojdia de bere ajută la sintetizarea mai rapidă a keratinei, părul tău va avea, de asemenea, toate elementele necesare pentru a crește mai repede.

Fă o cură cu drojdie de bere și vei câștiga câțiva centimetri de păr în timp record!

2. Întărește părul

Pe lângă faptul că permite părului tău să crească mai repede, drojdia de bere îl ajută să fie mult mai puternic și mai frumos.

Promovând sinteza de cheratină, drojdia de bere va ajuta la protejarea părului tău de toate agresiunile externe care îl slăbesc zilnic. Datorită unei cure de drojdie de bere, părul tău va fi sănătos și nu se va mai rupe.

3. Previne căderea părului

Începi să îți pierzi părul sau ți-e teamă că se va întâmpla acest lucru? Drojdia de bere este foarte benefică pentru acest tip de problemă.

Oricare ar fi motivul căderii părului (natural, sezonier, din cauza unei probleme de sănătate…), o cură de drojdie de bere va ajuta la încetinirea căderii părului și la combaterea unei eventuale cheliri.

Datorită conținutului său ridicat de vitamine B, celulele se vor regenera mai repede și va fi încurajată creșterea părului.

Drojdie de bere pentru păr: efecte secundare?

În ciuda tuturor acestor beneficii pentru păr, drojdia de bere poate avea unele efecte secundare și dezavantaje.

Consumat în cantități excesive, este caloric, ceea ce poate fi o problemă pentru persoanele supraponderale (323 de calorii la 100 g: o porție este de aproximativ 5 g sau 16 calorii).

Drojdia de bere provoacă uneori aerofagie, în special la persoanele cu un sistem digestiv sensibil.

Pentru a evita aceste diverse efecte secundare, vă sfătuim să consumați drojdia de bere în forma sa inactivă.

Dacă aveți anumite probleme de sănătate, cereți sfatul medicului dumneavoastră înainte de a lua drojdie de bere.

Luarea unei cure cu tablete de drojdie de bere

Vrei să te bucuri de beneficiile drojdiei de bere pentru părul tău, dar te întrebi cum să faci o cură?

Cea mai clasică este cura în tablete sau capsule. Trebuie doar să luați una până la trei tablete pe zi, la distanță și în afara meselor.

drojdie de bere pentru păr în tablete

Puteți efectua un tratament timp de aproximativ două-trei luni, în funcție de efectele dorite, și îl puteți repeta de mai multe ori pe an, dacă este necesar.

Momentul ideal pentru acest tip de cură este în timpul schimbării de anotimp, primăvara sau toamna.

Efectuarea unei cure cu fulgi de drojdie de bere

Dacă nu sunteți un fan al tabletelor și nu vă deranjează gustul drojdiei de bere, aceasta este disponibilă sub formă de pulbere sau fulgi.

drojdie de bere pentru păr în fulgi

Dacă optați pentru această formă, tratamentul se va face în timpul mesei. Pur și simplu presărați-l pe mâncăruri și salate sau adăugați-l în iaurt, supe, sosuri pentru salate, compoturi etc.

Pentru acest tip de cură, ca și pentru cea precedentă, se recomandă una-trei linguri de drojdie de bere pe zi, timp de două-trei luni, în momentul schimbării de sezon.

Efectuarea unei măști de păr de drojdie de bere

În cele din urmă, dacă vrei să folosești drojdia de bere mai punctual și direct pe păr, poți face o mască de casă.

Pentru a o prepara, este suficient să amestecați un plic de drojdie de bere în 15 ml de apă. Se lasă amestecul timp de 15 minute pentru a se îngroșa.

Aplicați-l apoi pe linia părului, masați-l cu degetele și clătiți. Puteți face acest lucru o dată sau de două ori pe săptămână, în funcție de șampoanele pe care le folosiți.

De unde să cumpărați drojdie de bere pentru păr?

Deci, sunteți convins de drojdia de bere? Dacă răspunsul este da, îl puteți găsi cu ușurință în supermarketuri, magazine de produse bio sau naturiste, farmacii, parafarmacii sau chiar pe internet.

În ceea ce privește prețul, o cutie de 170 g de pulbere de drojdie de bere vă va costa aproximativ 4 euro, iar o cutie de 250 de tablete aproximativ 10 euro.

Lasă un comentariu