Este posibil să se aplice culoare pe reflexii decolorate?

Re-colorarea părului decolorat este o muncă grea, dar nu-ți face griji: este perfect posibil, atâta timp cât respecți câteva reguli esențiale!

Dacă doriți să acoperiți reflexii decolorate care nu vă mai plac, rețineți că trebuie să evitați să aplicați culoarea direct pe păr.

Acest lucru se datorează faptului că culoarea nu va rezista suficient și părul va trebui să fie recolorat pentru a obține rezultate de lungă durată, de preferință de către coaforul dumneavoastră, care știe cum să facă acest lucru.

La fel ca și trecerea de la șaten la blond, trecerea de la blond decolorat la blond mai închis este, de asemenea, dificilă. Citește acest articol pentru a afla cum să obții culoare pe părul decolorat.

Ține culoarea pe părul decolorat?

Principiul decolorării constă în îndepărtarea pigmentului din păr, ceea ce implică și îndepărtarea proteinelor care alcătuiesc părul.

Astfel, o culoare nu va rezista suficient pe un păr prea decolorat: motivul este că procesul de decolorare va fi eliminat tot ceea ce permite culoarea să reziste pe păr, și anume pigmenții și proteinele.

Dacă încercați să vopsiți părul decolorat, culoarea se va estompa foarte repede după două-trei spălări.

Deci, pentru reflexii decolorate, veți avea o culoare solidă pe păr, iar apoi reflexiile decolorate vor reveni după câteva spălări.

De asemenea, există riscul de a obține false reflexii verzi sau albastre prin colorarea directă a părului decolorat. Din acest motiv, atunci când vine vorba de o schimbare radicală a culorii, cel mai bine este să fii bine informat și să ceri sfatul unui profesionist.

Culoarea pe părul decolorat: care sunt soluțiile?

Nu totul este pierdut și există tehnici de styling pentru a colora șuvițele decolorate fără efecte nedorite. Cu toate acestea, pentru cele mai bune rezultate, cel mai bine este să apelați la un coafor profesionist.

Colorarea este un proces în două etape: aplicarea de pigmenți pentru a „repigmenta” părul și aplicarea noii culori dorite. Pigmentarea este pasul esențial, deoarece restabilește capacitatea părului de a reintegra noi pigmenți de culoare.

Deși rezultatul este de lungă durată cu această tehnică de colorare, este posibil să trebuiască să vă colorați din nou de două sau trei ori înainte de a obține nuanța exactă pe care o doriți.

Repigmentarea poate avea ca rezultat o ușoară strălucire caldă a părului, deși va restabili o culoare frumoasă a părului.

La cât timp după decolorare puteți face o vopsire?

Nu există un răspuns exact la această întrebare: prea multă colorare dăunează în mod evident părului, iar decolorarea îl face și mai fragil. Culoarea este în general retușată la fiecare 4 până la 6 săptămâni, cu un interval de timp similar pentru refacerea reflexiilor decolorate.

Primul lucru pe care trebuie să îl știți pentru a răspunde la această întrebare este că culoarea nu se va menține pe părul proaspăt decolorat mai mult decât pe părul care a fost decolorat timp de 3 luni.

Odată ce pigmenții și proteinele sunt îndepărtate din fibra de păr, rezultatul va fi același după câteva săptămâni sau luni.

În orice caz, va trebui să faceți o pigmentare înainte de colorare dacă doriți rezultate bune.

Cu toate acestea, pentru a permite părului să se odihnească după un tratament agresiv, cum ar fi decolorarea, este mai bine să se lase să treacă cel puțin 4 săptămâni: acesta este intervalul de timp recomandat de coafori între fiecare colorare sau decolorare pentru a nu slăbi prea mult părul.

Lasă un comentariu