Ghimbir pentru păr: beneficii și utilizări

Ghimbirul, condimentul care ne trezește papilele gustative și ale cărui virtuți nu mai sunt de demonstrat, se invită și în rutina părului nostru!

Antioxidantă, bogată în nutrienți esențiali și vitamine, rădăcina de ghimbir folosită ca tratament sau în ulei ajută la refacerea părului. Dar beneficiile sale nu se opresc aici!

Într-adevăr, puterea sa de curățare previne mătreața, favorizează creșterea și limitează căderea părului! Urmăriți-ne, vă spunem totul despre acest condiment miraculos și cum să-l integrați în viața de zi cu zi!

Care sunt beneficiile ghimbirului asupra părului?

Bogat în fosfor, vitamine, potasiu și magneziu, rădăcina de ghimbir este un adevărat aliat pentru părul nostru.

Ajută la combaterea mătreții, ne întărește părul și, mai presus de toate, favorizează creșterea părului.

1. Ghimbir pentru a combate mătreața

Datorită proprietăților antiseptice naturale ale ghimbirului, acesta poate fi folosit pentru a trata problemele de mătreață.

Este purificator și reechilibrează microbiomul scalpului, al cărui rol este de a-l proteja. În concluzie, prin purificarea scalpului, poți spune adio mătreții!

ghimbir pentru păr

Totuși, aveți grijă, unele persoane reacționează rău la ghimbir și ar putea avea efectul opus!

2. Ghimbirul pentru un păr sănătos

Pe lângă eradicarea mătreții și curățarea scalpului, stimulează și foliculii.

De fapt, vitaminele și acizii grași pe care îi conține ne întăresc parul! Astfel, părul nostru este mai puternic și mai sănătos.

Și cum se leagă totul! Un scalp purificat și o fibră capilară întărită pot limita astfel căderea părului!

3. Un tratament cu ghimbir favorizează creșterea părului

Dar principalul beneficiu al ghimbirului este că favorizează creșterea părului! Motivul este simplu: are un efect ușor iritant și încălzitor care stimulează circulația sângelui.

Această microcirculație reactivată aduce nutrienții necesari bulbului și întărește fibra capilară.

Și știm că o circulație stimulată și foliculii de păr bogați în nutrienți favorizează creșterea părului!

ghimbir și pudră de ghimbir

Deși nu există studii științifice care să susțină beneficiile sale în acest moment, rezultatele sunt vizibile la persoanele care folosesc ghimbirul în îngrijirea părului.

Tratament de păr cu ghimbir: care sunt riscurile?

Ghimbirul este un condiment nerecomandat scalpurilor sensibile, mai ales dacă suferiți de psoriazis, eczeme sau dermatită.

Prin urmare, dacă simțiți o senzație de arsură atunci când aplicați tratamentul pe bază de ghimbir, trebuie să îl clătiți imediat!

Pe de altă parte, dacă ești prea sensibilă la ghimbir, acesta poate avea efectul opus și poate favoriza apariția mătreții.

Există mai multe moduri de a folosi ghimbirul în rutina ta de îngrijire a pielii, în funcție de preferințele tale: ca tratament, ca tratament zilnic sau ca mască de casă!

1. Tratament pentru păr cu ghimbir

Acest leac cu ghimbir este benefic pentru creșterea părului. Are avantajul de a fi ușor de făcut. Ai nevoie doar de ghimbir proaspăt pentru a extrage sucul!

Trebuie să il decojești și să il tai în bucăți pentru al pune în storcător. Bineînțeles, dacă nu aveți unul, puteți folosi un blender și strecurați sucul de ghimbir.

suc de ghimbir

Se aplică apoi pe părul uscat, masând de la scalp spre vârfuri. Este posibil să simțiți o senzație de încălzire sau furnicături. Acest lucru este normal, deoarece ghimbirul stimulează circulația sângelui.

Cu toate acestea, dacă simțiți o senzație de arsură, clătiți imediat, scalpul dumneavoastră este prea sensibil.

Lasă-l să acționeze timp de o oră înainte de a-l clăti cu apă curată! Dacă simțiți nevoia, vă puteți spăla părul cu șampon pentru a îndepărta orice reziduu.

Puteți folosi acest tratament de 2-3 ori pe săptămână, dar nu mai mult de 3 săptămâni.

2. Ulei de ghimbir pe păr

La fel ca ghimbirul proaspăt, uleiul ajută la stimularea, curățarea și întărirea părului. Dar, ca tratament zilnic, ajută și la obținerea unui păr mai strălucitor.

Pentru a spune adio părului tern, nu trebuie decât să adaugi câteva picături de ulei de ghimbir în șamponul tău!

3. Mască de păr cu ghimbir

Pentru a scăpa de mătreața urâtă, poți face acasă o mască de păr rapidă și ușoară!

Pentru a face această mască anti-mătreață, ai nevoie de:

  • O linguriță de suc de ghimbir;
  • 2 lingurițe de gel de aloe vera.

Aplicați amestecul pe scalp și pe vârfuri, masând ușor. Lăsați să acționeze timp de 30 de minute înainte de a clăti cu apă curată și de a vă spăla ca de obicei!

Alternativă: Dacă nu ai aloe vera, poți înlocui acest ingredient cu 100ml suc de lămâie, amestecat cu 100ml suc de ghimbir!

Lasă un comentariu