Glicerină vegetală pentru păr: beneficii și utilizări

Ați auzit de glicerina vegetală pentru păr sau tocmai ați descoperit această substanță? Ar trebui să știi că ar putea face minuni pentru părul tău!

Glicerina vegetală are multe virtuți pentru toate tipurile de păr. Vi le vom dezvălui pe toate în acest articol.

Vom începe prin a explica ce este glicerina vegetală. Apoi vei descoperi toate beneficiile pe care le are asupra părului tău, inclusiv hidratarea și eliminarea încrețirii.

În cele din urmă, veți vedea cum să o folosiți în viața de zi cu zi, veți ști unde să o găsiți, pe care să o alegeți, cum să o încorporați în îngrijirea dumneavoastră și cum să o aplicați.

Ce este glicerina vegetală?

Glicerina vegetală, cunoscută și sub numele de glicerol, se găsește în majoritatea produselor cosmetice și de îngrijire a părului, în special în produsele hidratante.

Glicerina vegetală este utilizată în produse ca agent hidratant și umectant. Dacă este folosit singur, nu va fi de mare folos, deoarece are proprietatea de a absorbi umezeala și de a usca materialul.

Cu toate acestea, dacă îl folosiți în combinație cu un alt ingredient sau produs, acesta va avea multe beneficii. Acesta va reține apa pe păr și, prin urmare, îl va hidrata.

Pentru a găsi glicerină vegetală, mergeți la magazinele online sau la magazinele fizice specializate în produse ecologice.

Vă rugăm să rețineți că există și alte tipuri de glicerină: glicerina animală și glicerina sintetică. Aici, vom vorbi doar despre glicerina vegetală sau naturală, care vă va permite să faceți produse de îngrijire a părului organice și vegane.

Glicerina vegetală este obținută în urma unei reacții de saponificare: un amestec între o substanță grasă (ulei de cocos, ulei de măsline…) și sodă.

Care sunt beneficiile glicerinei vegetale pentru păr?

1. Hidratează părul

Principalul beneficiu al glicerinei vegetale este că este foarte eficientă în hidratarea profundă a părului.

Textura sa asemănătoare unui gel îi permite să adere bine la fibra de păr.

Pentru o hidratare optimă, vă recomandăm să îl aplicați în fiecare zi, mai ales dacă vă expuneți părul la agresiuni externe (soare, poluare, piscină…) sau la surse de căldură (placă de îndreptat, uscător de păr…).

2. Îți face părul să strălucească

De asemenea, glicerina vegetală adaugă strălucire părului. Hidratându-vă părul, îi conferă mai multă strălucire și îi evidențiază culoarea. Glicerina ajută la eliminarea încurcăturilor în timpul coafării, ceea ce sporește, de asemenea, strălucirea.

Pentru a face părul să strălucească, puneți puțină glicerină vegetală pe degete și aplicați-o pe lungimi. Apoi periați-vă părul pentru a distribui produsul pe tot părul.

3. Repară părul deteriorat

Glicerina este, de asemenea, foarte eficientă în repararea părului tău deteriorat. Datorită proprietăților sale hidratante, hrănitoare și antibacteriene, acesta va oferi părului tău toate substanțele nutritive de care are nevoie pentru a fi sănătos.

De asemenea, glicerina vegetală ajută la protejarea părului de agresiunile externe zilnice, cum ar fi soarele, poluarea, aparatele de încălzire etc.

4. Promovează creșterea părului

De asemenea, glicerina vegetală ajută părul să crească. Părul tău va fi mai lung, dar și mai dens, datorită ingredientelor active pe care le conține, care favorizează reînnoirea celulelor și repararea țesuturilor.

Pentru a vă face părul să crească mai repede și mai puternic, amestecați glicerina vegetală cu un alt ingredient, cum ar fi gelul de aloe vera, și apoi aplicați amestecul pe scalp și pe lungimi.

5. Hidratează scalpul

La fel ca și pentru părul tău, glicerina vegetală este excelentă pentru scalp. Acesta îl va hidrata și va ameliora orice mâncărime, va elimina mătreața etc.

Pentru a vă hidrata scalpul, aplicați produsul la rădăcina părului prin mișcări circulare, astfel încât să pătrundă bine.

6. Se remodelează buclele

Perfectă pentru părul creț, ondulat sau creț, glicerina vegetală vă va ajuta să vă îmblânziți părul. Nu mai există încrețiri sau zbârcituri, buclele tale vor fi redefinite la perfecțiune.

Pentru a vă redefini buclele, aplicați produsul pe păr cu mâinile, pe părul umed sau uscat. Începeți cu vârfurile și urcați spre rădăcini pentru a aplica glicerina pe toate lungimile, buclele se vor forma treptat.

În primul rând, nu vă recomandăm să folosiți doar glicerina. Nu va face prea multe pentru părul tău, este mai bine să îl folosești cu un alt ingredient.

Pentru a folosi glicerina vegetală pe părul tău, cel mai bine este să o încorporezi în produsele de îngrijire a părului, balsamuri, măști, etc. Trebuie remarcat faptul că glicerina este insolubilă în ulei. Cu toate acestea, poate fi amestecat foarte uniform cu apă sau alcool.

Aveți grijă să nu folosiți prea multă glicerină, deoarece poate avea efectul opus hidratării părului, uscându-l.

Pentru a evita să faceți greșeli atunci când vă concepeți produsele de îngrijire a părului, rețineți că glicerina nu trebuie să depășească 10% din cantitatea totală a amestecului „produs de păr/glicerină”.

Iată câteva exemple de produse de îngrijire a părului în care puteți încorpora glicerina vegetală:

Spray hidratant cu glicerină vegetală

Dacă folosiți o cremă hidratantă zilnică sub formă de spray, adăugați câteva picături de glicerină vegetală în interior pentru a vă bucura de efectele acesteia la fiecare pulverizare.

Această soluție vă va permite să vă hidratați părul dimineața și/sau seara și să îl mențineți în ordine.

Glicerină vegetală în masca de păr făcută în casă

Pentru cei cărora le place să își facă propriile produse de înfrumusețare acasă, vă puteți face propria mască de păr.

Pur și simplu adăugați glicerină vegetală la masca dvs. obișnuită sau adăugați o rețetă de mască de casă care se potrivește tipului și problemelor dvs. de păr (păr uscat, gras, creț, ondulat, rupt, lipsit de strălucire…).

Luați în considerare ingrediente cum ar fi aloe vera, miere, avocado sau uleiuri vegetale cum ar fi nuca de cocos, ricin, măsline, jojoba, etc.

Amestecați ingredientele cu glicerină, apoi aplicați masca după șampon pe părul umed, lăsați să acționeze 15 minute, apoi clătiți.

Glicerină vegetală în balsamul tău

Pentru un tratament rapid, care se aplică o singură dată și care vă va completa minunat rutina de păr, luați în considerare adăugarea câtorva picături de glicerină vegetală în balsamul dumneavoastră.

Acest obicei va spori beneficiile de hidratare ale balsamului dumneavoastră. Părul tău va fi sănătos, mult mai strălucitor și mai hidratat.

 

Lasă un comentariu