Mușețel pentru păr: beneficii și utilizări

Mușețelul este o plantă care a supraviețuit de-a lungul secolelor. Folosită încă din Antichitate, în special de egipteni pentru a-și îmbălsăma morții, pentru virtuțile sale antiinflamatoare, antioxidante și calmante, mica floare albă cu inima de aur are numeroase virtuți.

Ingredient esențial antistres și somnifer, mușețelul este, de asemenea, utilizat pe scară largă în prezent în produsele cosmetice pentru beneficiile sale pentru piele și păr.

Dezvăluind strălucirea părului și nuanțele sale aurii, stimulând creșterea acestuia, alăturând nutriție și rezistență, iată atâtea beneficii care te vor face să vrei să folosești mușețelul pe părul tău. Cu atât mai mult dacă ai părul deschis!

Vă spunem totul despre beneficiile sale, dar și cum să o folosiți în funcție de efectul dorit.

Care sunt beneficiile mușețelului pentru păr?

Mușețelul este o plantă ideală pentru a reînvia strălucirea părului. Și acest beneficiu este bine cunoscut! Multe dintre noi folosesc deja mușețelul pentru a ne lumina părul și a-i scoate în evidență nuanțele. Dar știai că mușețelul are și alte beneficii pentru părul tău?

De la creșterea părului la întărire, mica plantă are multe beneficii.

Pentru efectul său de iluminare, este deosebit de popular pentru părul blond, șaten deschis, cu reflexii, colorat și chiar alb! Părul tern se poate baza, de asemenea, pe mușețel pentru a-i reda strălucirea.

1. Mușețel pentru a revigora strălucirea părului

Părul tern, mușețelul îți va aduce o adevărată baie de soare! Redă strălucirea părului tern datorită conținutului său bogat în acid-fenoli, flavonoide și mai ales cumarină.

Dacă ai părul blond sau șaten, mușețelul are, de asemenea, puterea de a-ți lumina ușor părul, dându-i niște reflexe aurii frumoase.

Pe părul cu reflexii, acesta va reînvia nuanțele reflexiilor în comparație cu părul natural.

În fine, pe părul alb-cenușiu, mușețelul va stimula culoarea.

2. Mușețel pentru a promova creșterea părului

Datorită proprietăților sale antiseptice, mușețelul favorizează creșterea părului prin curățarea tuturor celulelor moarte și a altor murdării prezente în păr și, în special, pe scalp.

Foliculii de păr, astfel scăpați de toate impuritățile lor, pot respira!

Care este rezultatul? Părul tău va crește mai repede și mai puternic. Mușețelul poate fi folosit și pentru a combate căderea părului, de exemplu în cazul căderii sezoniere a părului.

3. Mușețel pentru a repara, hrăni și întări părul

Ai părul deteriorat și lipsit de rezistență? Mușețelul este, de asemenea, potrivit pentru tine.

Îmbogățit cu uleiuri esențiale, va hrăni și repara părul deteriorat. Cu ea, părul tău va arăta mai bine și vârfurile tale vor fi mult mai puțin despicate.

Dacă îl faci parte permanent din rutina ta de păr, mușețelul va întări în cele din urmă chiar și cel mai fragil păr.

Ce mușețel să alegi pentru părul tău?

Poți folosi mușețelul în două moduri pe părul tău: sub formă de ulei esențial sau sub formă de infuzie din florile sale (sau, în caz contrar, sub formă de pliculeț).

Cel mai potrivit ulei esențial de mușețel pentru păr este mușețelul matricaria, cunoscut și sub numele de mușețel german. Este un ulei esențial care se recunoaște după culoarea sa albastru închis.

ulei esențial de mușețel matricaria pentru păr

Dacă este cunoscut pentru proprietățile sale antiinflamatorii și antialergice, este uleiul esențial pentru părul blond sau alb! Și pe bună dreptate, acesta conține un pigment galben numit apigenină care va reînvia culoarea blondă a părului.

Există și mușețelul roman, care este mai blând și are proprietăți calmante și relaxante. Este folosit mai mult ca aliat pentru calmarea anxietății și găsirea somnului.

Pentru a scoate în evidență reflexele aurii din părul tău blond, poți adăuga 2-3 picături de ulei esențial de mușețel în șamponul tău. Acest lucru nu numai că va scoate în evidență culoarea părului tău, dar îți va calma și scalpul dacă este iritat.

Iar dacă nu, îți dezvăluim și alte două posibile utilizări ale mușețelului pe părul tău: un tratament cu ulei esențial de mușețel și o clătire cu infuzie de mușețel!

Clătire cu infuzie de mușețel

Metoda este simplă! Infuzează florile de mușețel (sau, alternativ, un pliculeț de ceai de mușețel) în apă fierbinte. Odată răcită, folosiți această apă infuzată ca clătire după șamponul obișnuit.

Un sfat suplimentar: puteți lăsa părul să se usuce la soare pentru a spori efectul de iluminare.

Părul va ieși instantaneu mai strălucitor datorită faimoșilor pigmenți aurii din apigenină. Poți face din această apă de clătire o parte permanentă a rutinei tale de păr. O soluție simplă pentru a vă lumina părul în mod natural, fără a-l deteriora.

Mască de păr pentru părul blond și deschis cu uleiuri esențiale de mușețel și lămâie

Această rețetă de mască este perfectă pentru tine dacă vrei să-ți luminezi și să-ți strălucească părul blond sau șaten deschis.

Este alcătuit în principal din ulei esențial de mușețel și ulei esențial de lămâie, două ingrediente complementare pentru a vă lumina părul.

ingrediente pentru masca de păr cu ulei esențial de mușețel, ulei esențial de lămâie și ulei de avocado și ulei de cocos

Pentru a face o sticlă de 50 ml din acest tratament, veți avea nevoie de:

  • 30 de picături de ulei esențial de mușețel;
  • 30 de picături de ulei esențial de lămâie;
  • 5 ml ulei vegetal de avocado (înmuiere și netezire);
  • 35 ml de ulei vegetal de cocos (hrănitor și fortifiant).

Etapele de pregătire a tratamentului:

  1. Puneți toate ingredientele în sticlă;
  2. Dop, omogenizați amestecând bine, apoi etichetați sticla.

Realizarea tratamentului :

  1. Aplicați o cantitate suficientă de balsam pe păr, începând de la vârfuri și urcând până la rădăcini, astfel încât să vă îmbibați tot părul;
  2. Se lasă să acționeze timp de 30 de minute;
  3. Clătiți și spălați-vă părul cu un șampon blând pentru a îndepărta uleiul rămas.

În cazul în care pentru a găsi mușețel pentru păr?

Dacă sunteți în căutarea mușețelului sub formă de ulei esențial, puteți merge pur și simplu în farmacii, parafarmacii, magazine specializate, cum ar fi Aroma-Zone, sau puteți găsi câteva online.

Este relativ ușor de găsit, deoarece este unul dintre cele mai utilizate uleiuri esențiale.

În ceea ce privește florile de mușețel, căutați-le în magazinele bio, cum ar fi Biocoop sau Naturalia. Îl puteți găsi și în supermarketuri, dar asigurați-vă că este organic.

Lasă un comentariu