Părul tău poate arăta mai bine cu mai puține spălări: încearcă aceste metode

Să te speli mai puțin pe cap este calea viitorului!

Fie că este vorba de o încercare de a limita producția de ulei, de a încorpora o rutină de păr mai sănătoasă, de a prelungi culoarea sau din considerente de mediu, reducerea numărului de spălări poate avea câteva beneficii.

Șampoane uscate, low poo, coafuri, produse adaptate: ne schimbăm obiceiurile și venim cu idei bune pentru a spaci șampoanele în mod natural.

Care sunt avantajele de a distanța șampoanele?

Când vine vorba de sebum, există un cerc vicios teribil pe care persoanele cu părul gras îl cunosc bine…

Pentru a ne simți curați și pentru a nu avea părul gras, ne spălăm părul în fiecare zi. Dar tocmai pentru că este spălat în fiecare zi, părul regresează mai repede.

Stresul asupra scalpului duce la producerea de sebum de către glandele sebacee ca reacție de protecție. Rezultatul este rădăcini grase, dar vârfuri uscate, deoarece spălarea le-a deteriorat.

Singura soluție este de a opri acest ciclu: distanțarea șampoanelor va permite sebumului să se regleze și să nu mai fie în permanentă supraproducție.

De multe ori credem că șamponarea este un act banal. Deși este esențială pentru igienă, nu este nici complet inofensivă.

femeie spălându-și părul cu gel de duș

Spălându-ne părul prea des, degradăm pelicula hidrolipidică, formată în principal din sebum, dar și din transpirație, care ne acoperă și ne protejează scalpul.

Mai puțin bine apărat, părul devine fragil, lipsit de strălucire și are tendința de a se rupe.

Și în acest caz, reducerea numărului de spălări va avea un efect benefic: păstrarea calității peliculei protectoare și, prin urmare, a sănătății părului.

Atunci când aveți părul vopsit, deseori doriți să vă păstrați culoarea cât mai mult timp posibil și să vă faceți programările la coafor cât mai dese. Dacă vă spălați prea des cu șampon, riscați ca culoarea să se estompeze rapid.

Acest lucru se datorează faptului că sulfații din formulele de spălare au tendința de a îndepărta pigmenții. În plus, calcarul din apă se depune pe șuvițe și contribuie la distrugerea culorii.

Mai puține șamponări înseamnă cu siguranță o durată de viață mai lungă a culorii.

Dacă vrei să treci la o rutină mai naturală și ești sensibilă la gesturile eco, este de la sine înțeles că ar trebui să reduci frecvența șamponării: de fiecare dată când îți speli părul, zeci de litri de apă sunt folosiți pentru a-l clăti, iar agenții chimici din pachete vor polua.

Să te speli mai puțin pe cap este și un gest militant!

9 sfaturi pentru a-ți distanța șampoanele

1. Începeți treptat

Aceasta este regula numărul unu atunci când vine vorba de reducerea numărului de șampoane.

Nu poți trece de la spălarea zilnică la cea săptămânală dintr-o dată: o schimbare prea bruscă ar perturba producția de sebum și părul ar fi sufocat. Dacă se procedează treptat, sebumul se va putea regla singur pe parcurs.

Concret, adăugăm de fiecare dată o zi în plus între două șampoane.

2. Utilizați șampon uscat

Șamponul uscat pentru a spația șampoanele este, evident, un sfat bun!

Pudra absoarbe excesul de sebum și reține murdăria, astfel încât rezultatul este mai puțin gras și mai curat! Este o modalitate bună de a spația șampoanele atunci când faceți sport în fiecare zi, de exemplu.

Un mic detaliu care nu este inutil, mai ales pentru părul fin: șamponul uscat dă un mic impuls volumului.

3. Alegerea șamponului potrivit

Pare evident, dar atunci când vrei să-ți speli părul mai rar, trebuie să fii sigură că folosești produsul potrivit. Dar atunci când te confrunți cu un raft plin de șampoane cu promisiuni tentante, nu este ușor să faci o alegere.

femeie care se uită la o etichetă de pe o sticlă de șampon într-un supermarket

Dacă aveți probleme în a determina natura și nevoile părului dumneavoastră, cereți sfatul coaforului dumneavoastră pentru a afla ce șampon este cel mai potrivit pentru dumneavoastră.

4. Variază-ți coafurile

Când părul tău începe să devină puțin dezordonat pentru gustul tău, este timpul să-l legi!

Cozile de cal joase, cocurile lejere și împletiturile sunt doar câteva dintre trucurile perfecte pentru a „ascunde mizeria”.

coadă de cal

De asemenea, puteți folosi accesoriile: bentițe, eșarfe, agrafe de crab și barete!

5. Nu vă atingeți părul

Pare destul de simplu, dar în realitate, dacă ai obiceiul de a-ți atinge părul toată ziua, este greu să te oprești. Cu toate acestea, este gestul de evitat!

Mâinile noastre nu sunt întotdeauna perfect curate și, de fiecare dată când ne răsucim părul sau punem o șuviță la loc, contribuim la murdărirea părului nostru!

6. Low poo

Low poo înseamnă să vă spălați părul cu balsam, adică cu o formulă mai puțin agresivă, în mod ideal fără sulfați sau siliconi. O bază de curățare mai moale, pe scurt, pentru a curăța fără a dezbrăca părul și pentru a îmbunătăți calitatea acestuia.

Această tendință, care își are originea în SUA, este deosebit de potrivită pentru părul uscat și creț.

7. Perie bine

Amatorii de cure de sebum sunt de acord: un periaj bun este ceea ce trebuie să faci dimineața și seara, atunci când vrei să schimbi ritmul de spălare!

Periajul nu numai că descurcă părul, dar îndepărtează și toată murdăria acumulată și distribuie sebumul pe tot părul.

De asemenea, trebuie să nu uitați să vă curățați peria în mod regulat, altfel aceasta devine un teren propice pentru bacterii!

8. Protecția împotriva situațiilor dificile

În unele situații, cel mai eficient mod de a evita să vă murdăriți prea tare părul este să vă planificați din timp. Cu alte cuvinte, acoperiți-o pentru a limita pagubele.

Acest lucru se poate întâmpla atunci când gătiți, cu mirosurile care se răspândesc rapid, sau atunci când pictați sau faceți curățenie!

9. Limitați produsele de styling

Se pare că nu reușești să-ți spațiezi șampoanele? Începeți prin a reduce cantitatea de produse de styling pe care le folosiți. Aceste produse sunt făcute din grăsime, care îngreunează părul și îl face gras.

De asemenea, puteți apela la texturi mai ușoare, cu un efect mai puțin „greu”!

Lasă un comentariu