Ingrijire

Poți să-ți îndrepți părul în fiecare zi (fără să-l deteriorezi)?

Îndreptarea părului este un ritual de frumusețe esențial pentru multe femei. Periere, îndreptare braziliană sau aparate încălzite, tehnicile sunt numeroase. Cu toate acestea, placa de îndreptat este adesea foarte apreciat pentru eficiența și caracterul său practic!

Pentru cele care au părul creț, etapa de îndreptare este esențială. Dar poți folosi o placa de îndreptat în fiecare zi fără să-ți deteriorezi părul? Acest lucru va depinde parțial de natura părului dumneavoastră. Alimentația și protecția împotriva căldurii sunt esențiale pentru a evita deteriorarea.

În mod similar, temperatura nu trebuie să fie prea ridicată pentru a păstra fibra de păr. Vă oferim toate sfaturile de care aveți nevoie pentru a vă menține părul neted și sănătos.

Îndreptarea parului în fiecare zi: idee bună sau rea?

În general, îndreptarea prea des a părului nu este o idee bună. Acest lucru este valabil mai ales dacă depășiți 190°C fără să vă protejați și să vă hidratați părul în mod regulat. Fibrele de păr vor deveni astfel deshidratate și foarte fragile.

Efectele aparatului de îndreptat părul sunt adesea cauza vârfurilor despicate. Părul fin întâlnește în mod regulat această problemă! În acest caz, cel mai bine este să se intervină în timp pentru îndreptare.

Îndreptarea părului tot timpul necesită îngrijire. Nu uitați să vă hidratați în profunzime folosind măști reparatoare și nu uitați să folosiți o îngrijire protectoare înainte de fiecare îndreptare. Îl vei proteja de căldura fierului de călcat!

De câte ori pe săptămână poți să-ți îndrepți părul fără să-l deteriorezi?

Pentru a vă menține părul sănătos, se recomandă să lăsați o zi de repaus între fiecare ședință de îndreptare. Pentru a nu abuza de căldură, frecvența de îndreptare nu trebuie să depășească 4 ori pe săptămână.

Îndreptarea de 3 ori pe săptămână este ideală pentru așa-numitul păr „normal”, care nu este nici prea fin, nici prea uscat. Dacă ai părul fin și fragil, limitează-te la o medie de o dată pe săptămână sau cel mult 2.

Când să vă îndreptați părul?

După cum probabil știi deja, îndreptarea trebuie făcută doar pe părul uscat, deoarece există riscul de a vă arde părul din cauza umidității. Așadar, chiar dacă întârzii dimineața, fă-ți timp să îți usuci bine părul, folosind un uscător de păr, de exemplu.

Pentru cele mai bune rezultate, puteți îndrepta părul dimineața, înainte de a merge la serviciu. S-ar putea să trebuiască să vă treziți mai devreme, dar efectul îndreptat va fi mai bine pus la punct decât după o noapte întreagă de somn. O îndreptare făcută cu o seară înainte nu va rezista la fel de bine ca și dacă o faci dimineața!

Cel mai bun mod de a-ți îndrepta părul fără a-l deteriora este să-l protejezi de căldură. Iată sfaturile noastre pentru o îndreptare sigură:

  1. Înainte de a porni placa de îndreptat, cel mai bine este să folosiți un șampon bogat în pro-keratină. Acesta este un tratament termo-protector care va întări structura părului și va oferi o protecție puternică. Acest lucru va face ca părul tău să fie mai strălucitor, mai flexibil și plin de vitalitate;
  2. Fă-ți timp să îți descurci părul. Folosiți peria pentru a îndepărta nodurile mici. În caz contrar, procesul de călcare va deshidrata părul și va provoca ruperea fibrelor;
  3. Lucrați-vă părul fir cu fir pentru a evita trecerile repetate. Luând un fir subțire veți economisi timp și rezultatul va fi mai curat;
  4. Optimizarea îndreptării necesită, de asemenea, întreținerea aparatului dumneavoastră. Curățați placa de îndreptat părul cel puțin o dată pe săptămână pentru a îndepărta reziduurile de fixativ și alte tratamente.

Poate te intereseaza si:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button