8 sfaturi pentru a-ți usca părul fără să-l deteriorezi

Credem că ar fi mai bine să ne lăsăm părul să se usuce natural decât să folosim un uscător de păr. Și totuși, părul umed este mai sensibil la agresiunile externe.

Această tehnică nu ar trebui să fie interzisă din rutina ta, dar ar trebui să fie alternată cu uscarea părului în mod corect. Aici intervine uscătorul de păr! Cu toate acestea, nu ar trebui să il folosiți în orice mod. Uscarea corectă a părului necesită stăpânirea tehnicii și respectarea anumitor pași.

Urmăriți-ne, vă dezvăluim 8 sfaturi și trucuri pentru a vă usca bine părul fără a-l deteriora!

1. Pre-uscarea: pasul esențial

Este important să vă stoarceți bine părul înainte de a-l usca.

Dacă săriți peste acest pas, riscați să vă deteriorați părul: părul îmbibat cu apă este mult mai sensibil și se rupe mai ușor. De asemenea, cu cât este mai multă apă, cu atât mai puțină protecție va avea împotriva căldurii uscătorului de păr.

În cele din urmă, îți va lua mai mult timp să te usuci și vei sfârși prin a avea părul creț. Și noi nu vrem asta!

Pentru a le stoarce cum trebuie, procurați-vă un prosop din microfibră (sau bambus!), care ajută la absorbția apei. Nu le frecați pentru a nu le deteriora. De fapt, este mai bine să aplicați presiune pentru a absorbi excesul de apă.

2. Împletirea părului umed

Poate ați citit deja că nu este indicat să periați și să descurcați părul ud. Riscați să o deteriorați și să o spargeți. Nu uitați că este mai elastică și mai fragilă atunci când este plină de apă.

o tânără își descurcă părul ud cu un pieptene cu dinți largi

Cu toate acestea, puteți începe să vă descurcați ușor cu degetele sau folosind un pieptene cu dinți largi. Puteți folosi o perie atunci când este uscat pentru a îndepărta orice noduri încăpățânate.

3. Protejează-ți părul înainte de a-l usca

După cum știm cu toții, căldura ne atacă părul, indiferent de aparatul pe care îl folosim, uscător de păr, placă de îndreptat, ondulator…

De aceea, trebuie să vă protejați părul prin aplicarea unui ser sau a unui spray de protecție termică. Acesta acționează ca o barieră termică, mai ales dacă folosiți zilnic un aparat de încălzire.

Ai grijă, însă, să alegi produsul potrivit pentru tipul tău de păr și să nu folosești prea mult, altfel va avea un aspect gras.

4. Reglarea temperaturii uscătorului de păr

Temperatura ridicată nu înseamnă economie de timp!

Pentru a vă usca părul în mod corespunzător, fără a-l deteriora, trebuie să setați corect temperatura uscătorului de păr. Cel mai bun mod de a face acest lucru este să urmați acești pași:

  • Începeți uscarea la o temperatură scăzută pentru ca apa să se evapore;
  • Continuați să vă uscați părul la o temperatură medie;
  • În cele din urmă, folosiți opțiunea rece a uscătorului de păr. Trecerea aerului rece prin păr la sfârșitul procesului de uscare va ajuta la reducerea staticii, a încrețirii și va face părul mai strălucitor.
reglarea temperaturii unui uscător de păr

Apropo, un jet rapid de apă rece ca clătire finală la duș este o modalitate excelentă de a închide solzii părului și de a sigila umiditatea!

5. Reglarea puterii uscătorului de păr

La fel ca și temperatura, trebuie să reglați puterea uscătorului de păr și să o adaptați la nevoile dumneavoastră specifice.

Puterea maximă nu este recomandată pentru părul fragil, fin sau pentru bucle. Prea multă putere ar putea deteriora buclele tale frumoase!

6. Alegerea duzei potrivite pentru uscătorul de păr

Avem tendința de a lăsa sfaturile în fundul dulapului, dar sunt utile!

De exemplu, un concentrator sau un vârf plat este ideal pentru părul drept. Vă ajută să direcționați firele, să slăbiți lungimile. Rezultatul este o uscare moale și un finisaj neted.

tânără zâmbitoare își usucă părul cu o duză concentratoare

Dacă aveți părul creț sau creț, se recomandă duza cu difuzor de căldură. Vă permite să vă definiți bine buclele. Acest vârf este recomandat și pentru părul fragil, deoarece căldura difuză asigură că părul nu este expus în mod excesiv.

7. Adoptarea poziției corecte pentru a vă usca părul

Puteți începe prin a vă usca părul cu capul în jos. În acest fel, uscați mai întâi partea din spate a gâtului și adăugați volum prin slăbirea rădăcinilor.

Apoi, nu te grăbi și evită să usuci părul deodată, pentru a nu te alege cu încrețiri. Cel mai bine este să mergi fir cu fir, deoarece astfel stilul tău va dura mai mult.

Aveți grijă să nu apropiați prea mult uscătorul de păr de păr, pentru a nu arde fibra capilară. Se recomandă o distanță de 20 cm față de cap!

8. Alegerea periei potrivite pentru finisare

Să-ți usuci părul este bine; să-i dai mișcare este și mai bine!

Pentru a face acest lucru, trebuie să alegeți o perie care să fie adaptată la textura părului dumneavoastră și la tipul de rezultat pe care îl doriți:

  • O pensulă plată este perfectă pentru un finisaj neted;
  • O perie rotundă este cea mai bună pentru uscarea părului. Rețineți că, cu cât părul este mai lung, cu o masă mai mare, cu atât mai mare trebuie să fie diametrul periei.

Un ultim sfat: folosește o perie din peri de mistreț și nu una sintetică.

Lasă un comentariu