Spirulina pentru păr: beneficii și utilizări

Spirulina este o varietate de alge albastre-verzi care conține o serie de nutrienți, inclusiv vitaminele B, beta-caroten și vitamina E. Culoarea sa profundă de smarald este un semn că spirulina este una dintre pietrele prețioase ale naturii și este un ingredient care câștigă popularitate pentru beneficiile sale nutriționale.

Folosită ca mască de păr sau ca supliment alimentar, spirulina poate face să crească din nou părul pierdut sau să revitalizeze vârfurile deteriorate și despicate. De asemenea, are grijă de scalp, pentru o lungime sănătoasă a părului.

Dar nu are grijă doar de părul tău: oferă o întreagă serie de nutrienți întregului tău organism. Un curs de suplimente de spirulină vă va oferi vitalitate pe toate planurile! Citiți acest articol pentru a afla totul despre această algă miraculoasă.

Ce este spirulina?

Spirulina este denumirea comună a două specii de cianobacterii, sau alge albastre-verzi. Mulți consideră că această plantă microscopică este cea mai puternică hrană verde din natură: este una dintre cele mai bogate și mai ușor digerabile surse de proteine cunoscute.

De asemenea, conține antioxidanți, minerale, clorofilă și ficocianobilină și este adesea folosit ca sursă de proteine într-o dietă vegană.

Cândva un aliment de bază al aztecilor, această pudră verde închis este acum cultivată în întreaga lume. Cu toate acestea, spirulina are o aromă puternică, de plante marine, care domină cu ușurință alte ingrediente, astfel încât poate fi dificil de încorporat în mâncărurile și băuturile dumneavoastră.

Care sunt beneficiile spirulinei asupra părului?

Indiferent de tipul de păr sau de problemele părului, spirulina este un aliat de nădejde în îngrijirea părului. Descoperă acum principalele sale beneficii pentru sănătatea părului tău.

1. Promovează creșterea părului

Spirulina este utilizată pe scară largă pentru a promova creșterea părului și pentru a combate problemele părului, cum ar fi căderea părului și chelia. Acesta conține aminoacizi, acizi grași esențiali, vitamina A și betacaroten, care sunt toate excelente pentru păr.

Spirulina poate fi consumată ca supliment alimentar, dar și pentru uz extern. Spirulina este utilizată în șampoane și balsamuri pentru a stimula creșterea părului sau în tratamentul alopeciei și al căderii părului.

2. Combate mătreața

Datorită proprietăților sale antimicrobiene și a conținutului de zinc, spirulina este o soluție ideală pentru combaterea mătreții. De fapt, toate zaharurile, proteinele și aminoacizii din spirulină sunt excelente pentru calmarea și reechilibrarea scalpului, ajutând în același timp bariera protectoare a scalpului să funcționeze corect.

Astfel, spirulina acționează ca un compus antioxidant. Moleculele higroscopice ale microalgelor captează particulele de apă din mediul înconjurător și le transportă la nivelul scalpului și al pielii, motiv pentru care este ideal pentru părul uscat și fragil. Consumul acestuia timp de 4 săptămâni face ca părul să nu mai aibă deloc mătreață: este strălucitor și mai puternic.

3. Controlează producția de sebum

Vești bune pentru părul gras: proteinele, polizaharidele și fibrele din spirulină sunt polimeri naturali care creează o peliculă protectoare pe scalp. Scalpul este hidratat, ceea ce ajută la controlul producției de sebum.

Înainte de un tratament cu spirulină, dacă ai părul care se unge ușor, vei putea vedea rezultate vizibile după o lună de tratament. Intri într-un cerc virtuos în care părul se unge mai puțin repede, îl speli mai puțin, iar lungimile sunt mai puțin deteriorate.

4. Întârzie apariția părului cărunt

Virtuțile spirulinei nu se opresc la hidratarea și întărirea părului, deoarece vă permite, de asemenea, să întârziați semnele vizibile de îmbătrânire a părului.

Într-adevăr, datorită conținutului său ridicat de fier, aminoacizi și pigmenți, spirulina ajută la mascarea părului alb.

5. Aduce strălucire și strălucire părului tern

Indiferent dacă aveți părul fin, creț sau creț, tratamentele zilnice pentru păr vă slăbesc adesea părul. Fiarele de călcat și alte produse încălzite sunt inamicul numărul unu al părului, iar o cură de spirulină i-ar putea face mult bine.

De fapt, compușii antioxidanți din spirulină sunt benefici pentru a face părul mai strălucitor, mai puternic și mai luminos. În sfera frumuseții, recenziile despre această algă miraculoasă indică rezultate pozitive în ceea ce privește suplețea și strălucirea.

Există mai multe moduri de a folosi spirulina pentru a avea grijă de părul tău: uz intern sau extern. Sau ambele?

Spirulina ca supliment pentru păr

Extern, puteți lua un tratament pentru păr cu spirulină sub formă de pulbere, capsule sau tablete. Dozajul este de obicei indicat pe cutia suplimentului alimentar și va depinde de obiectivele dumneavoastră de sănătate.

Dacă vă întrebați pentru cât timp trebuie să o luați, durata minimă de tratament este de o lună. Dar puteți merge cu ușurință până la 3 sau 4 luni, în funcție de starea părului dumneavoastră și de rezultatele pe care le doriți.

Avantajul acestor leacuri cu alge marine este că nu vor fi benefice doar pentru părul tău, ci și pentru sănătatea ta generală. Spirulina vă întărește unghiile și vă înfrumusețează pielea și, de asemenea, oferă organismului dumneavoastră un număr mare de vitamine și oligoelemente.

Spirulina ca mască de păr hidratantă

Deși spirulina ca supliment pentru păr este cel mai des folosită, este posibil să se facă și o rețetă de mască de păr cu spirulină făcută în casă. De asemenea, puteți găsi pe piață o mulțime de produse pentru păr pe bază de spirulină: cremă, ulei, spray sau altă mască de păr.

Pentru un tratament cu spirulină făcut în casă, mai multe combinații de ingrediente naturale vă pot aduce hidratare și strălucire: este cazul măștii cu spirulină și aloe vera, datorită virtuților hidratante ale celor două plante. Spirulina și uleiul de nucă de cocos și spirulina și mierea asigură, de asemenea, o hidratare intensă a fibrei capilare, în special pentru părul creț și afro.

Ce spirulină să folosiți? De unde se poate cumpăra?

Spirulina are proprietăți benefice pentru întregul organism, cu condiția să fie bine aleasă: trebuie să fiți vigilenți cu privire la originea algelor și la mediul în care au fost cultivate. Într-adevăr, atunci când spirulina este cultivată în medii foarte poluate, aceasta va fixa metale grele și le veți găsi în produs.

Alegeți întotdeauna o marcă de calitate, de preferință spirulină organică de origine franceză, cum ar fi cele găsite la Flamant Vert sau Naturalia, de exemplu. Magazinele de produse cosmetice naturale sunt, de asemenea, o alternativă excelentă, de exemplu magazinul online Aroma-Zone.

În cele din urmă, farmacia este întotdeauna o opțiune bună, deoarece oferă numai produse farmaceutice a căror calitate este controlată, de exemplu marca Arkopharma. În orice caz, rețineți că un preț prea mic pentru spirulină ascunde neapărat un produs prost.

Spirulina sau drojdia de bere pentru păr?

Drojdia de bere este, de asemenea, o sursă excelentă de proteine și include toți aminoacizii esențiali, precum și multe minerale și oligoelemente.

La fel ca spirulina, se știe că adaugă rezistență și strălucire părului, motiv pentru care sunt disponibile multe suplimente de drojdie de bere pentru păr.

Acești doi aliați ai părului au, în cele din urmă, aceleași virtuți: așa cum ați văzut în articol, spirulina crește și ea părul și este excelentă pentru sănătatea părului. Singura diferență este gustul său mai puternic, ceea ce poate face dificilă încorporarea în sucuri sau supe, de exemplu. Dar poate fi consumat în capsule sau tablete pentru a evita gustul, sau ca mască de păr.

Și nu vă faceți griji: culoarea sa intensă nu pătează părul! Nu vei ajunge să ai părul verde după o mască de păr cu spirulină.

Lasă un comentariu