Ulei de broccoli pentru păr: beneficii și utilizări

Extras prin presare la rece din semințele plantei, uleiul de broccoli este folosit în cosmetică pentru proprietățile sale hidratante și revitalizante. Deși uleiul vegetal de broccoli nu este comestibil, beneficiile sale pentru părul nostru te vor încânta!

Într-adevăr, poate fi folosit, indiferent de natura părului dumneavoastră. Aduce strălucire, facilitează netezirea și îmblânzește părul indisciplinat. Acest ulei vegetal poate fi folosit ca mască, ca tratament, ca după șampon sau ca o baie de ulei!

Urmăriți-ne în timp ce vă dezvăluim toate secretele uleiului de broccoli, beneficiile sale și cum să îl folosiți pe părul dumneavoastră!

Care sunt beneficiile uleiului de broccoli asupra părului?

Uleiul de broccoli, adesea comparat cu un balsam, nu trebuie să invidieze virtuțile altor uleiuri vegetale mai cunoscute.

Într-adevăr, este ideal pentru toate tipurile de păr. Cu toate acestea, beneficiile sale sunt recunoscute pentru părul uscat, fragil, vopsit, colorat sau creț.

Îți spunem chiar acum de ce nu poți trăi fără el!

1. Uleiul de broccoli hidratează și hrănește părul

Uleiul de broccoli este cunoscut ca fiind bogat în acizi grași, vitaminele A, C, K și calciu. Astfel, este o sursă excelentă de nutriție. Acesta hidratează și hrănește părul în profunzime. Care este rezultatul? Aduce luminozitate, strălucire, moliciune și flexibilitate părului tău!

broccoli și ulei de broccoli

În plus, uleiul de broccoli nu încarcă părul. Este ideal pentru părul tern, uscat, fin sau creț.

2. Uleiul de broccoli disciplinează și îmbracă părul

Visezi la un păr neted, bucle redefinite, toate fără încrețiri? Uleiul de broccoli este soluția! Într-adevăr, are aceleași proprietăți ca și siliconul, dar, spre deosebire de șampoanele noastre sau după șampoane, este natural!

Astfel, facilitează descurcarea și îmblânzește părul indisciplinat. Efectul său de condiționare relaxează fibra capilară și ajută la limitarea electricității statice și a încrețirii datorate umidității.

Așadar, uleiul de broccoli te ajută să-ți ții părul rebel sub control și ajută la remodelarea buclelor, limitând în același timp încrețirea!

3. Uleiul de broccoli previne căderea părului

Uleiul de broccoli întărește părul datorită efectului său antioxidant. Vitamina C pe care o conține previne căderea părului din cauza schimbării anotimpurilor și îl face mai rezistent.

În plus, controlează proliferarea radicalilor liberi, care sunt necesari pentru oxigenarea celulelor. Prin utilizarea regulată a uleiului de broccoli, părul tău va fi mai gros și mai sănătos.

Ideal pentru părul fin, ajută la umplerea golurilor, îngroașă părul și îl face mai puternic și mai rezistent!

Sunteți convins de beneficiile sale? Să vedem cum să folosim imediat acest ulei miraculos!

În primul rând, trebuie să știți că uleiul de broccoli este destinat doar pentru uz extern.

Cu toate acestea, îl poți încorpora în rutina ta de coafură în mai multe moduri. Ca un tratament, o baie de ulei sau chiar o mască!

Mască de păr cu ulei de broccoli

Pentru a obține un păr hrănit, hidratat, moale, strălucitor și ușor de descurcat, puteți face o mască de casă cu ulei de broccoli.

Pentru aceasta aveți nevoie de următoarele ingrediente:

 • 2 linguri de ulei de broccoli;
 • 1 lingură de unt de shea;
 • 1 lingură de ulei de cocos;
 • 5 picături de ulei esențial de Ylang-ylang.
preparare mască de păr cu ulei de broccoli

Luați un bol și o lingură și urmați pașii :

 • Se amestecă uleiurile astfel încât să devină omogene;
 • Se aplică pe păr de la rădăcini până la vârfuri;
 • Masați amestecul pe scalp;
 • Înfășurați-vă părul într-un prosop;
 • Se lasă să acționeze timp de aproximativ 2 ore;
 • Clătiți bine cu apă curată;
 • Procedeți cu șamponul dumneavoastră obișnuit, de preferință fără sulfați.

Puteți face această mască în fiecare săptămână înainte de șamponare, cu o utilizare regulată veți avea din nou un păr sănătos!

Baie de ulei de păr cu ulei de broccoli

Uleiul de broccoli poate fi folosit, de asemenea, ca o baie de ulei, ca înlocuitor al balsamului sau ca tratament leave-in.

De fapt, puteți folosi uleiul de broccoli ca atare sau puteți face un ulei de casă care poate fi păstrat timp de până la 6 luni într-un loc răcoros și întunecat.

Pentru aceasta veți avea nevoie de:

Pentru ingrediente, trebuie să amestecați :

 • 15 ml ulei de broccoli;
 • 15 ml de ulei de jojoba;
 • 3 picături de ulei esențial de Ylang-ylang.

O puteți folosi ca o baie de ulei:

 • Aplicați uleiul de la rădăcină până la vârfuri;
 • Se lasă timp de o oră într-un prosop cald;
 • Apoi continuați cu șamponul obișnuit.

Acest ulei vă poate ajuta să vă redefiniți buclele și să vă faceți părul strălucitor, fără a-l încărca. De asemenea, este ideal pentru a reda vitalitatea părului deteriorat.

Cu toate acestea, înainte de a utiliza uleiul de broccoli, este indicat să verificați dacă nu sunteți alergic. Prin urmare, trebuie să frecați o picătură de ulei pe dosul mâinii.

Așteaptă aproximativ 15 minute, dacă nu apare nicio roșeață, poți încorpora uleiul de broccoli în rutina ta de păr!

Lasă un comentariu