Ulei de macadamia pentru păr: beneficii și utilizări

Conținând diverși acizi grași și vitamine, uleiul de macadamia este comparabil cu cel de migdale dulci. Ambele sunt hrănitoare, înmuiere și liniștitoare.

Dar atunci probabil că te vei întreba ce beneficii are acest ulei vegetal pentru părul tău?

Primul lucru de știut, acest ulei este potrivit pentru toate tipurile de păr! Indiferent dacă ai părul creț, afro, drept, creț, uscat sau deteriorat, cel mai probabil este făcut pentru tine.

Datorită numeroaselor substanțe nutritive pe care le conține, asigură o hrănire profundă și întărește fibra capilară. Este un aliat de nădejde dacă părul tău este supus agresiunilor externe.

Fie că îl folosești ca o mască sau pur și simplu ca o baie de ulei, îți spunem toate secretele despre cum să folosești acest ulei!

Care sunt beneficiile uleiului de macadamia pentru păr?

1. Uleiul de macadamia repară părul fin și uscat

În timp, părul poate deveni tern și uscat. Acest lucru se datorează în parte produselor de păr pe care le folosiți. Părul fin are o structură mai fragilă decât alte tipuri de păr. Vârfurile despicate pot deveni o adevărată bătaie de cap.

Un serum de macadamia poate fi cel mai bun prieten al tău!

Este ușor de absorbit de păr și nu lasă fulgi de grăsime care să îl îngreuneze. Îl puteți aplica ca un leave-in în fiecare zi pentru a vă hidrata vârfurile și lungimile.

ulei de nucă de macadamia

2. Uleiul de macadamia hrănește părul deteriorat

Pe lângă cantitatea mare de proteine, uleiul de macadamia este bogat în acid oleic (hidratează, protejează și strălucește), omega-7 (înmoaie fibra capilară) și acid palmitic (repară părul).

De asemenea, ajută la combaterea încrețirii, adesea legată de lipsa de hidratare. Indiferent cât de poros este părul tău, elementele din ulei refac foliculii de păr.

Puteți face măști cu ulei de macadamia sau băi cu ulei pentru a maximiza beneficiile acestor nuci.

3. Uleiul de macadamia luptă împotriva căderii părului

Ați observat că vă pierdeți părul? Atunci ați ajuns la locul potrivit! Acest ulei are multe virtuți și este renumit pentru că favorizează microcirculația scalpului.

Masează-ți rădăcinile timp de câteva minute cu vârful degetelor pentru a reactiva circulația sângelui și a stimula creșterea părului.

4. Uleiul de macadamia protejează părul colorat

Fie că este vorba de o culoare integrală, de părul ombré, de părul cu cravată sau doar de șuvițe, culoarea ta poate deveni ternă în timp sau părul poate începe să se usuce.

Deoarece colorarea necesită multă hidratare, acest ulei vegetal natural este o modalitate excelentă de a menține culoarea în timp și de a întări fibra capilară.

ulei de macadamia pentru părul vopsit

Părul tău își va recăpăta apoi toată strălucirea! Este, de asemenea, ideal pentru părul relaxat sau decolorat. Conținutul ridicat de nutrienți vă menține părul sănătos.

5. Uleiul de macadamia descurcă părul creț și creț

Tratamentele pe bază de ulei de macadamia sunt perfect potrivite pentru părul creț, creț, ondulat sau creț.

Dacă ai probleme cu descurcarea și structurarea buclelor, poți aplica uleiul cu o sticlă cu pulverizator pe vârfuri și pe lungimi pentru a le menține.

Acest lucru este deosebit de important dacă părul tău este rebel!

6. Uleiul de macadamia repară părul expus la agresiuni externe

Tratamentele pe bază de ulei de macadamia sunt recomandate pentru părul care este adesea expus la condiții meteo extreme. Clorul din piscină, apa de mare, lumina soarelui, frigul sau vântul pot deteriora foarte repede părul.

Datorită proprietăților sale regeneratoare, uleiul de macadamia este ideal pentru a vă repara părul. Deci, de ce să nu-l folosim?

Mască de păr cu ulei de macadamia

Masca este tratamentul ideal pentru a oferi părului tău toate elementele de care are nevoie.

Iată o rețetă rapidă și ușor de făcut folosind următoarele ingrediente:

  • 2 linguri de ulei de macadamia;
  • 2 linguri de ulei de argan;
  • 2 linguri de gel de aloe vera;
  • Câteva picături de ulei esențial de ylang ylang.
ingrediente pentru masca de păr cu ulei de macadamia, ulei de argan, gel de aloe vera și ulei esențial de ylang ylang

Acum să trecem la etapa de pregătire!

  • Într-un recipient, amestecați uleiul de macadamia, uleiul de argan și gelul de aloe vera;
  • Adăugați uleiul esențial de ylang ylang în amestec.

Aplicați acest lucru pe părul dumneavoastră de la rădăcini până la vârfuri și lăsați-l timp de 5 minute sau peste noapte dacă nutriția este importantă. Clătiți cu apă caldă și un șampon blând.

Puteți, de asemenea, să vă faceți masca chiar înainte de șamponare, lăsând-o să acționeze timp de 20 de minute și apoi clătinându-vă părul cu balsamul spumant obișnuit.

Încheie-ți rutina de înfrumusețare cu un serum cu ulei de macadamia pe care îl aplici pe vârfurile părului!

Baie de păr cu ulei de Macadamia

Pentru un tratament și mai profund, puteți face o baie de ulei.

Aplicați ulei de macadamia pe tot părul, acordând o atenție deosebită vârfurilor. Acoperă-ți capul cu un prosop din microfibră sau o eșarfă de mătase și lasă-l peste noapte.

A doua zi, terminați prin clătirea cu un șampon blând!

De unde să cumpărați ulei de macadamia pentru părul tău?

Uleiul de macadamia este foarte accesibil. Îl puteți găsi în magazinele bio, în farmacii și drogherii, în supermarketuri sau pe internet.

Marca Bleu Libellule oferă produse complete și revitalizante pentru îngrijirea părului.

Dacă doriți să cumpărați produse organice și naturale, puteți găsi ceea ce aveți nevoie la Aroma-Zone. Pentru a obține cel mai bun ulei de macadamia, acesta trebuie să fie 100% pur și presat la rece.

Lasă un comentariu