Ingrijire

Ulei de monoi pentru păr: beneficii și utilizări

Probabil că ești familiarizată cu uleiul de monoi pentru bronzul de vară, dar știai că este excelent și pentru părul tău?

Descoperă astăzi toate beneficiile uleiului de monoi pentru părul tău: hidratant, protector, tonifiant, reglator etc.

De asemenea, îți vom dezvălui diferitele tehnici de aplicare pe părul tău și îți vom explica unde să o găsești și cum să o alegi!

Vei afla în acest articol și de ce uleiul de monoi pe păr și soarele nu fac casă bună.

6 beneficii ale uleiului de monoi pentru păr

1. Uleiul de monoi hidratează și repară părul

Uleiul de monoi este foarte bogat în omega-6, omega-9 și conține, de asemenea, ulei de nucă de cocos, aceste componente îi permit să hidrateze și să hrănească părul deteriorat și uscat.

Acest ulei este, de asemenea, excelent pentru repararea părului fragil și a vârfurilor despicate.

2. Uleiul de Monoi protejează părul și scalpul

Datorită compoziției sale bogate, uleiul de monoi este un ulei protector pentru păr. Vă protejează părul de vânt, sare, clor…

Nu numai atât, dar îți protejează și scalpul de toate agresiunile externe pe care le poate suferi.

3. Uleiul de monoi întărește fibra de păr

Componentele uleiului de monoi vor contribui, de asemenea, la întărirea fibrei capilare.

Părul tău va fi fortificat și, prin urmare, mult mai puțin fragil. Părul tău va fi mai rezistent la stresul zilnic, fără să se rupă, ceea ce va favoriza creșterea pe termen lung.

Excelent mai ales pentru părul fin, îl va tonifia.

4. Uleiul de monoi reglează excesul de sebum

Pe lângă faptul că este protector pentru scalp, uleiul de monoi conține ulei de cocos, care are proprietăți antiseptice.

Acest lucru va permite depunerea unei pelicule protectoare pe scalp pentru a-l proteja de agresiuni, astfel încât acesta va secreta mult mai puțin sebum. Gata cu rădăcinile unsuroase! Acest fenomen va stopa, de asemenea, apariția mătreții.

5. Uleiul de monoi îmblânzește părul creț

Uleiul de monoi este ideal pentru a înmuia chiar și cel mai aspru și mai rebel păr.

Va îmblânzi perfect părul creț, creț, creț… eliminând încrețirea pentru a forma în schimb bucle frumoase și perfecte.

6. Uleiul de Monoi parfumează delicat părul

Pe lângă aceste numeroase beneficii, uleiul de monoi este foarte plăcut la miros, mirosul său bun vă va parfuma delicat părul timp de câteva zile.

Uleiul de monoi pe păr și soare: atenție!

Atenție, uleiul de monoi nu filtrează razele UV nocive ale soarelui, dimpotrivă, atrage soarele și are un rol de reverberație.

Evitați să vă ungeți părul cu ulei de monoi atunci când vă expuneți la soare. Acest lucru ar putea provoca o mulțime de daune pentru părul tău

La soare, uleiul de monoi poate deteriora părul, arzându-l și provocând decolorarea acestuia.

Ulei de monoi pentru îngrijirea zilnică

Ca tratament zilnic, uleiul de Monoi se aplică pe vârfurile uscate pentru a proteja părul și pentru a-l hidrata pe tot parcursul zilei.

Puteți aplica o cantitate mică după șamponare, fără a clăti, și lăsați părul să se usuce.

Este, de asemenea, ideal ca tratament preventiv înainte de a înota în apă sărată sau clorată.

Mască de păr cu ulei de monoi

Ingrediente:

  • O lingură de ulei de monoi;
  • O lingură de miere;
  • O lingură de ulei vegetal (migdale dulci, jojoba, ricin…).

Pași pentru a face:

  1. Într-un castron, amestecați uleiul de monoi și uleiul vegetal ales de dumneavoastră;
  2. Se adaugă mierea;
  3. Se amestecă până se obține o textură omogenă.

Acest tratament este ideal pentru a vă hrăni, hidrata și repara părul. Părul tău va recăpăta volum, suplețe și strălucire.

Aplicați această mască pe tot părul, lăsați să acționeze timp de 30 de minute și apoi șamponați-vă ca de obicei.

Cum va spalati pe păr cu ulei de monoi

Această metodă este perfectă pentru părul fin, uscat și fragil.

Aplicați uleiul de monoi pe părul dumneavoastră de la rădăcini până la vârfuri. Înfășoară-ți părul într-un prosop și lasă-l peste noapte. Șamponați-vă și uscați-vă părul.

Puteți face această metodă o dată pe săptămână.

Ulei de monoi ca balsam

De asemenea, puteți folosi uleiul de monoi ca balsam clasic.

Aveți grijă să nu folosiți prea mult pentru a nu vă îngreuna părul dacă acesta este mai degrabă fin.

Aplicați câteva picături pe lungimi și pe vârfuri. Părul tău va fi hrănit și hidratat.

De unde să cumpărați ulei de monoi pentru părul dumneavoastră?

Astăzi, puteți găsi ulei de monoi aproape oriunde:

  • în supermarketuri;
  • în farmacii și drogherii;
  • în magazinele specializate în produse cosmetice;
  • pe internet, de exemplu pe Aroma-Zone.

Atunci când vă alegeți uleiul, vă sfătuim să optați, pe cât posibil, pentru un produs organic sau natural.

Există monoi de Tahiti, care, datorită denumirii sale de origine protejată, asigură o bună calitate și respectarea metodelor tradiționale.

Poate te intereseaza si:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button