Ulei de ricin pentru păr: beneficii și utilizare

Uleiul de ricin este unul dintre cele mai utilizate uleiuri în cosmetică.

Cunoscut pentru acțiunea sa asupra creșterii genelor, unghiilor și bărbii, este ușor de înțeles de ce este folosit și în multe produse de îngrijire a părului.

Bogat în acizi grași și vitamina E, uleiul de ricin este deosebit de căutat pentru un păr puternic.

Creșterea părului, repararea părului deteriorat, hrănirea părului uscat și creț, uleiul de ricin are multe beneficii pe care le vom detalia.

Dacă uleiul de ricin poate fi folosit ca o mască care se lasă să acționeze peste noapte, poate fi folosit cu ușurință și ca tratament „minut” pentru un mic impuls. Cu toate acestea, nu este atât de ușor de aplicat.

Cu toate acestea, îți dăm toate sfaturile de care ai nevoie pentru a-l aplica și a-l folosi pe părul tău!

Ce este uleiul de ricin?

Uleiul de ricin provine dintr-o plantă cunoscută botanic sub numele de „ricinus communis” și se obține prin presarea la rece a semințelor de ricin.

Originară din Africa, planta s-a răspândit treptat în climatele tropicale și temperate, astfel încât astăzi uleiul de ricin provine în principal din India.

Și în ceea ce privește compoziția, uleiul de ricin nu se compară cu alte uleiuri vegetale valoroase pentru părul tău.

Bogat în vitamina E și în acizi grași esențiali 6 și 9, inclusiv acid ricinoleic, uleiul de ricin conține, de asemenea, minerale și proteine foarte benefice pentru un păr sănătos.

Beneficiile uleiului de ricin pentru păr

Uleiul de ricin este potrivit pentru toate tipurile de păr. Dar, este special pentru tine dacă vrei să-ți întărești părul, să-l faci să crească, să-l repari sau să-l hrănești în profunzime.

Rezultatul: un păr sănătos.

1. Ulei de ricin pentru a crește părul

Stresul, dezechilibrul hormonal, alimentația dezechilibrată, poluarea sau chiar produsele prea agresive, există multe cauze ale căderii părului. Iar pentru a atenua acest inconvenient, uleiul de ricin este aliatul de care ai nevoie.

Primul beneficiu recunoscut al uleiului de ricin este stimularea creșterii părului. Prin creșterea microcirculației sângelui și prin furnizarea nutrienților necesari foliculilor scalpului, uleiul de ricin va stimula creșterea părului și, prin extensie, va preveni căderea acestuia.

Uleiul de ricin are, de asemenea, proprietăți antifungice și antibacteriene care vor curăța scalpul, vor restabili sănătatea părului și vor preveni căderea acestuia.

2. Ulei de ricin pentru a repara părul deteriorat

Fie că părul tău este tern sau că ai vârfurile despicate, uleiul de ricin este și pentru tine. Acțiunea sa nutritivă și hidratantă va reda strălucirea părului și va întări fibra capilară prin închiderea solzilor.

Pentru a acționa asupra vârfurilor deteriorate și/sau despicate, uleiul de ricin poate fi folosit chiar ca tratament „minuțios”. Puneți câteva picături de ulei pe mâini și treceți-le prin păr, la vârfuri.

3. Ulei de ricin pentru a hrăni părul uscat și creț

Uleiul de ricin are, de asemenea, capacitatea de a hrăni în profunzime părul uscat, care duce o lipsă severă de hidratare.

La fel cum textura uleiului de ricin va umple solzii părului și va repara părul deteriorat, acesta va hrăni și cel mai uscat păr.

Masca este soluția în acest caz. Aplicați ulei de ricin de la rădăcini până la vârfuri și lăsați-l să acționeze peste noapte înainte de a folosi un șampon blând pentru a vă clăti părul în dimineața următoare.

Această acțiune hrănitoare poate fi folosită și pentru a vă îmblânzi părul creț. Uleiul de ricin este cunoscut pentru că înmoaie părul gros și creț, acționând direct asupra keratinei. Cu alte cuvinte, uleiul de ricin va conferi elasticitate și rezistență părului prin repararea și conservarea fibrei capilare.

Aplicarea pe părul uscat sau umed, pe rădăcini sau pe vârfuri, amestecarea cu alte uleiuri, periajul părului, timpul de aplicare: există câteva sfaturi pentru o aplicare eficientă a uleiului de ricin pe păr.

Uleiul de ricin trebuie aplicat pe părul umed sau uscat?

Primul sfat când vine vorba de uleiul de ricin este să îl aplici pe părul uscat. Ca orice corp gras, uleiul de ricin nu se amestecă cu apa.

Aplicarea acestuia pe părul umed poate împiedica uleiul să pătrundă în solzii de păr, blocând astfel beneficiile uleiului de ricin.

Poate fi amestecat uleiul de ricin cu alte uleiuri?

Din cauza consistenței sale vâscoase și destul de groase, uleiul de ricin este relativ dificil de împrăștiat. Al doilea sfat este să îl amestecați cu alte uleiuri vegetale mai lichide pentru a fi mai ușor de aplicat.

De asemenea, vă sfătuim să vă periați bine părul înainte de aplicare, deoarece uleiul de ricin are tendința de a încurca părul.

Alege unul dintre următoarele uleiuri vegetale pentru a subția uleiul de ricin, în funcție de efectul pe care îl dorești pentru părul tău:

  • Ulei de nucă de cocos (pentru hrănire și strălucire);
  • Ulei de măsline (pentru un strat protector);
  • Ulei de argan (pentru a oferi moliciune și strălucire);
  • Ulei de muștar (pentru acțiunea împotriva căderii părului și pentru stimularea creșterii);
  • Ulei de migdale dulci (pentru a hrăni și repara vârfurile uscate și fragile ale părului).

De asemenea, dacă ai părul fin, îți recomandăm cu tărie să amesteci uleiul de ricin cu un alt ulei vegetal pentru a evita să îl îngreunezi.

Ar trebui să se aplice ulei de ricin la rădăcini și/sau la vârfuri?

Uleiul de ricin este deosebit de potrivit pentru scalp. Iar pentru o creștere mai eficientă a părului, nimic nu se compară cu un masaj.

Tehnica: o mișcare circulară pe craniu care va stimula activitatea bulbilor de păr și va favoriza pătrunderea uleiului vegetal în inima rădăcinii părului.

Nu ezitați să ridicați rădăcinile pentru a da mai mult volum părului.

Dar uleiul de ricin este, de asemenea, perfect potrivit pentru utilizarea pe vârfuri, deoarece are puterea de a închide solzii. Prin urmare, ajută la lupta împotriva vârfurilor despicate.

Cât timp ar trebui să las uleiul de ricin pe părul meu?

Răbdare. Uleiul de ricin poate fi lăsat pe păr peste noapte, astfel încât uleiul să aibă timp să pătrundă și să acționeze în profunzimea solzilor de păr, maximizându-și astfel efectele.

Dacă vă grăbiți, lăsați-l să acționeze cel puțin 30 de minute, de preferință sub un prosop cald, înainte de a vă spăla părul. Când vă spălați, folosiți un șampon blând pentru a nu vă deteriora părul.

Și după tratamentul cu ulei de ricin?

Pentru a vă clăti bine baia de ulei, mai întâi umeziți-vă părul fără a-l uda complet. Șamponează-ți mai întâi părul, apoi șamponează-l din nou pentru a îndepărta tot uleiul.

Cât de des ar trebui să folosesc uleiul de ricin pentru părul meu?

La fel ca toate produsele de îngrijire a părului pe bază de ulei, acest tratament nu trebuie folosit de fiecare dată când vă spălați părul, deoarece părul dumneavoastră se poate obișnui cu conținutul ridicat de grăsimi. Uleiul de ricin poate fi folosit de două ori pe săptămână.

În ceea ce privește efectele, acestea pot fi observate după o lună de utilizare. Părul tău va fi mai viguros și mai strălucitor. De asemenea, veți observa o cădere mai mică a părului și o creștere mai rapidă decât de obicei.

În cele din urmă, rețineți că este recomandat să faceți o pauză la fiecare trei luni, pentru ca părul să nu se obișnuiască cu acizii grași din uleiul de ricin și să devină leneș.

Înainte de a căuta acest ulei valoros, căutați ulei de ricin organic. Atunci veți fi observat că există ulei de ricin și ulei de carapate, cunoscut și sub numele de ulei de ricin negru.

Diferența constă în modul în care sunt fabricate, care este artizanal în cazul uleiului de ricin negru. Uleiul de carapat are un pigment brun datorită prăjirii semințelor de ricin.

Mirosul, de asemenea prăjit, vă poate aminti de alunele prăjite. Uleiul de ricin are un miros neutru și este translucid. Cu toate acestea, ambele uleiuri au aceleași beneficii.

Uleiul de ricin se găsește în principal în farmacii și parafarmacii, pe internet, dar și în magazine specializate, cum ar fi Aroma-Zone, liderul pieței de cosmetice și ingrediente active.

Lasă un comentariu