Care sunt diferențele dintre highlights și balayage?

Highlights și balayage-ul sunt o opțiune interesantă pentru a pune în valoare părul.

Relieful, colorarea și estetica sunt toate aspectele care fac ca aceste două tehnici de coafare să fie speciale. În timp ce balayage-ul aduce o notă discretă și naturală părului, de exemplu, șuvițele îi dau mai mult contrast și lumină.

Există, de asemenea, diferențe în ceea ce privește modalitățile de realizare a acestora și rezultatele vizuale. Prețul și întreținerea sunt, de asemenea, liniile de demarcație între cele două stiluri de colorare a părului.

Descoperă mai jos primele 5 diferențe dintre highlights și balayage!

Diferența #1: obiectivul

În timp ce toate sunt menite să combine lumina și contrastul pentru a îmbunătăți coafura, lentilele pentru reflexii și balayage au diferențe de intensitate.

Balayage-ul: un amestec de sobrietate și naturalețe

Să rămână sobre, dar să dea mai mult farmec părului lor: acesta este obiectivul urmărit de adepta feminină a balayage-ului.

În acest caz, coaforul va integra șuvițe fine, cu nuanțe diferite față de părul original. Cu toate acestea, acest lucru se face într-un mod parțial și localizat, folosind nuanțe mai deschise de culoare.

Highlights: pentru un efect mai contrastant

Colorarea rămâne obiectivul preferat în procesul de evidențiere, însă tonurile folosite au mai multă intensitate.

În timp ce la balayage, colorarea se face pe șuvițe fine, aici se face pe smocuri mai rare, puțin mai voluminoase.

Efectul de contrast este accentuat, conferind caracter și vizibilitate coafurii.

Diferența #2: Tehnica

Numai un specialist în coafură poate să vă coloreze firele de păr și să vă garanteze un rezultat satisfăcător.

Aplicarea suvitelor

Acest proces necesită o atingere foarte precisă, deoarece colorarea reflexelor se face în profunzime. Aceasta necesită alegerea unui agent colorant cosmetic specific, capabil să favorizeze deschiderea solzilor de păr.

În domeniul îngrijirii estetice a părului, peroxidul de hidrogen este un element adecvat pentru modificarea culorii naturale a părului. Acest rezultat poate fi obținut și cu amoniac.

Coafură într-un salon de coafură

Tehnica balayage

Tehnica balayage este mai puțin agresivă, deoarece colorarea are loc la suprafața părului. Coaforul va începe prin a tăia părul. Acest lucru vă permite să reglați lungimea firelor.

Apoi, aplică o vopsea specifică în smocuri subțiri pe părul uscat și o lasă să acționeze câteva minute. Balayage-ul se termină prin spălare și clătire. Balayajul californian este destinat să lumineze șuvițele din jurul feței sau din vârful capului.

Diferența #3: rezultatul

Fie că este vorba de șuvițe sau de balayage, aspectul estetic final al părului rămâne în funcție de culoarea sa inițială, șatenă sau blondă. Cantitatea de culoare adăugată contează, de asemenea, foarte mult.

Redarea vizuală a balayage-ului

După un balayage, în păr apar diferite reflexii, creând un contrast între șuvițele colorate și părul natural.

Chiar dacă nuanțele sunt împrăștiate, efectul este totuși suficient de armonios pentru a spori strălucirea. Femeile brune vor beneficia de adoptarea unor nuanțe care pot fi combinate subtil cu șuvițele lor naturale. Acesta este cazul maro caramel.

Pentru blonde, tonurile deschise sunt perfecte pentru a crește impresia de luminozitate în coafură.

Care este rezultatul după o colorare în dungi?

Deși se bazează pe o profunzime a tonurilor, reflexiile trebuie să fie integrate subtil pentru a nu acoperi partea naturală a părului.

Combinarea, de exemplu, a unei nuanțe de șaten cu părul blond ar face ca diferența să fie prea pronunțată. Acest lucru ar crea un efect extravagant care nu este adecvat pentru un aspect atractiv și modern.

Amestecul ar trebui să fie optim și să permită o combinație contrastantă și autentică, care să evoce căldură și senzualitate.

Diferența #4: Prețul

Profesioniștii din domeniul îngrijirii părului și al frumuseții se bazează pe tipul de păr sau pe lungimea acestuia pentru a percepe tarifele pentru evidențiere.

Cât de mult costă Highlights?

Femeile cu șuvițe mai lungi vor trebui să cheltuiască mai mult decât cele cu părul de lungime medie.

Cu cât tonurile necesare sunt mai pronunțate, cu atât mai mare este efectul de lumină și umbră. Acest ultim aspect determină, de asemenea, prețul serviciului.

La fel ca și în cazul reflexiilor, balayage are un preț la comandă. Vrei un balayage clasic tie and dye, păr ombré, păr bronz, păr roșu? În medie, așteptați-vă să plătiți între 250 si 500 de lei pentru un balayage.

Diferența #5: ținuta

Trebuie să se ia măsuri pentru a asigura întreținerea și menținerea tipului de colorare ales.

Întreținerea coafurilor

Coafurile necesită puțină întreținere. Un șampon săptămânal și o mască hrănitoare sunt suficiente pentru a-l menține în condiții optime.

Se recomandă să vă întoarceți la coafor la fiecare 3 luni pentru a revitaliza culoarea părului. Razele ultraviolete și apa de mare vă pot altera culoarea părului.

Îngrijirea părului suvițat

Accentuările necesită retușuri frecvente pentru a remedia pierderea tonusului. Astfel, intensitatea culorilor poate fi îmbunătățită.

Frecvența retușurilor și sfaturile de întreținere pentru balayage sunt valabile. Articolele cosmetice pentru părul vopsit trebuie folosite pentru a menține culoarea la maximum.

Lasă un comentariu