Pot folosi o vopsea de par deja deschisă?

Este foarte frecvent să vă treziți cu resturi de colorant pe care nu ați reușit să le folosiți dintr-o dată. Aceasta nu este o problemă!

Vă rugăm să rețineți că puteți utiliza în continuare un colorant care a fost deja deschis timp de câteva luni, atât timp cât respectați regulile de depozitare.

Pentru a ne asigura că știți cum să vă păstrați vopseaua de păr, vă vom explica ce se întâmplă dacă folosiți o vopsea de păr deschisă, cât timp puteți păstra produsul după deschidere și ce trebuie să faceți cu vopseaua de păr rămasă.

Vei afla, de asemenea, cât timp poate fi păstrată vopseaua de păr nedesfăcută și dacă se poate strica!

Ce se întâmplă dacă folosiți o vopsea deja deschisă?

Puteți folosi o culoare deja deschisă, atâta timp cât respectați termenul de valabilitate. Puteți utiliza culoarea ca de obicei, fără niciun pericol.

Rețineți, totuși, că dacă aveți îndoieli cu privire la starea produsului, este mai bine să nu îl folosiți, deoarece s-ar putea să vă alegeți cu o culoare care nu rezistă, cu o nuanță diferită sau cu o reacție cutanată.

Cât timp poți păstra o vopsea deschisă?

O vopsea deschisă poate fi păstrată timp de câteva luni. Acest tip de produs are o „dată de expirare după deschidere” indicată pe ambalaj sau pe tub.

Acest termen de valabilitate este indicat printr-o pictogramă sub forma unui borcan deschis, însoțită de „12M”, „18M”…

Puteți folosi acest indicator pentru a afla cât timp se va păstra colorantul după deschidere.

În general, acest tip de produs se păstrează între 12 și 18 luni după ce este deschis. Nu uitați să închideți bine tubul și să îl păstrați departe de căldură și umiditate.

data de expirare după deschidere (12 luni) a unei vopsele de păr

Sfat: în ziua în care deschideți vopseaua de păr, notați data de pe ambalaj pentru a vă aminti cât timp o puteți folosi.

Rețineți, totuși, că vopseaua de păr deschisă poate fi folosită numai dacă se află în tubul sigilat. Se descurajează cu tărie utilizarea unei culori mixte.

Dacă v-ați amestecat deja culoarea părului, trebuie să o folosiți rapid.

Dacă vă rămâne ceva, din păcate, nu veți putea să îl păstrați pentru reutilizare, deoarece poate avea același efect asupra părului ca și culoarea expirată.

Ce să faci cu restul de vopsea?

Puteți folosi restul de vopsea atât timp cât produsul rămâne în tubul pe care l-ați sigilat după prima utilizare și ați respectat termenul de valabilitate al produsului.

În general, resturile de vopsea de păr sunt ideale pentru retușuri, cum ar fi umplerea rădăcinilor. De asemenea, vă puteți reînvia culoarea între două vopsele.

În funcție de lungimea părului, este posibil să puteți face două culori complete cu un singur produs.

Cât timp rezistă vopseaua de păr nedeschisă?

La fel ca toate produsele pentru păr, vopseaua de păr se păstrează mult mai mult timp atunci când nu a fost încă deschisă. În medie, vopseaua de păr nedeschisă poate fi păstrată până la 30 de luni.

Pentru o depozitare adecvată, păstrați vopseaua de păr într-un loc uscat, ferit de căldură și lumină, de preferință într-un dulap.

O vopsea expiră?

Da, o vopsea de păr poate expira ca orice alt produs, chiar dacă este închisă. Este important să evitați să folosiți o vopsea de păr la mai mult de 30 de luni de la cumpărare.

În cazul în care o vopsea de păr este expirată, componentele culorii se pot altera în timp, făcând imposibilă utilizarea optimă a produsului după data de expirare.

Dacă vă decideți să folosiți o vopsea de păr expirată, fiți conștientă că aceasta va fi complet ineficientă. Nu va rămâne pe părul tău sau, mai rău, culoarea va fi diferită. De asemenea, aveți grijă la reacțiile alergice dacă folosiți un produs învechit.

Atenție la coloranții învechiți

Dacă nu sunteți sigur de data de expirare a produsului dumneavoastră, uitați-vă la aspectul acestuia. Culoarea părului dumneavoastră poate avea o culoare, un miros sau o textură anormală.

În acest caz, nu-l utilizați: produsul a expirat!

Lasă un comentariu