Cât durează un permanent?

Atunci când îți dorești bucle frumoase, fără a fi nevoită să folosești un ondulator în fiecare dimineață, permanentul creț este o soluție care vine la momentul potrivit.

În ciuda numelui său, această tehnică, evident, nu durează o viață întreagă!

În medie, un permanent durează între trei și șase luni. Durata sa de viață depinde de mai mulți factori, cum ar fi respectarea strictă a recomandărilor în primele două zile, dar și de modul în care este îngrijit părul și de alți factori.

Formula, cu sau fără amoniac, are, de asemenea, un impact asupra rezistenței. Îți dăm 5 sfaturi pentru ca permanentul tău să dureze mai mult!

Ce factori influențează durata unui permanent?

Un punct important pentru un permanent de lungă durată este să urmați recomandările în primele 48 de ore de la vizita la coafor.

Acest lucru se datorează faptului că produsul continuă să acționeze timp de două zile pentru a fixa noua formă a părului.

Prin urmare, este indicat să nu udați părul în această perioadă și nici să nu îl legați, pentru a nu rupe buclele sau a nu trage de valuri.

Evident, nu trebuie să urmați rapid un alt tratament chimic, cum ar fi colorarea. Trebuie să așteptați cel puțin două săptămâni până când fibra de păr se stabilizează.

Rutina ta de coafare are, de asemenea, un impact asupra duratei de viață a permanentului tău.

Dacă folosești produse de styling care conțin alcool sau folosești aparate încălzite în fiecare zi, este posibil ca permanentul să nu dureze la fel de mult ca în cazul în care ai grijă de părul tău cu o îngrijire adecvată.

uscător de păr

Un alt factor de luat în considerare este anotimpul: vara, cocktailul soare/sare/clor poate deteriora buclele prin uscarea părului!

Într-adevăr, sarea absoarbe umiditatea, iar clorul atacă părul, deja slăbit de tratament. Fără o protecție specifică împotriva razelor UV, buclele își vor pierde suplețea.

În cele din urmă, în funcție de tipul de permanent, rezultatele vor dura mai mult sau mai puțin timp.

Nu este surprinzător faptul că o tehnică realizată într-un salon durează mai mult decât dacă v-ați face permanentul acasă cu un kit.

Cât durează un permanent fără amoniac?

Astăzi, tot mai multe mărci au dezvoltat formule fără amoniac.

Mai puțin agresive pentru păr și mai puțin iritante pentru piele, aceste noi propuneri sunt atractive, mai ales că modelarea părului este destul de satisfăcătoare.

Problema este în ceea ce privește durata. Un permanent fără amoniac nu concurează la acest capitol: se estimează că, în medie, un permanent durează doar două sau trei luni.

1. Optați pentru îngrijire personalizată

Aceasta este cheia pentru ca un permanent să dureze mai mult. Trebuie să îl întreții și să adaptezi o rutină de păr adecvată.

În mod simplu, optăm pentru un șampon special cu o formulă care nu va îngreuna părul și va permite să păstrăm buclele pline de vitalitate.

O dată pe săptămână, folosim, de asemenea, măști hrănitoare cu unt de shea sau uleiuri vegetale pentru a hidrata și înmuia părul.

tratament cu unt de shea pentru părul permanentat

2. Depozitarea pensulei dvs.

Toți coaforii spun că peria este inamicul numărul unu al buclelor! Pur și simplu pentru că o rupe…

Dar trebuie să-ți descurci părul uneori!

Instrumentul potrivit este un pieptene cu dinți largi, care va descurca șuvițele fără să deterioreze șuvițele. Se folosește după șamponare, când părul este umed.

Când vine vorba de coafarea părului de dimineață, este ușor să îți pui buclele în formă cu ajutorul degetelor!

3. Renuntati la spalarile zilnice

Atunci când ai un permanent, ar trebui să eviți să îți speli părul prea des.

În mod clar, apa relaxează buclele și ar putea, în cele din urmă, să strice permanentul. Dacă este posibil, un șampon săptămânal este bine, maxim două.

Țineți cont de faptul că părul creț tinde oricum să fie uscat.

4. Uscarea corectă a părului

Uscarea corectă a părului este importantă pentru a-l păstra în formă cât mai mult timp.

Evitați să vă frecați părul în toate direcțiile cu un prosop din bucată de bucată! Ceea ce trebuie făcut este să ștergi ușor părul cu un prosop din microfibră și apoi să-l lași să se usuce la aer.

Dacă nu puteți renunța la uscătorul de păr, pulverizați un spray de protecție termică înainte de a-l folosi și optați pentru uscătorul cu aer rece, mai puțin agresiv.

5. Lasă-ți părul liber

Legarea părului prea des și mai ales prea strâns dăunează definiției buclelor tale.

Evitați cu orice preț accesoriile prea grele și cele care taie părul. Atunci când vă legați părul, alegeți o cravată de păr lejeră, care nu strânge părul.

Noi preferăm șnurul în locul elasticului și mizăm pe bentițe și eșarfe!

Și ori de câte ori este posibil, lasă-ți părul liber!

Lasă un comentariu