Scorțișoară pentru păr: beneficii și utilizări

Scorțișoara, picantă, dulce și lemnoasă este un deliciu pentru papilele noastre gustative, dar și pentru părul nostru!

De fapt, pudra de scorțișoară și uleiul său esențial sunt folosite în produsele noastre de înfrumusețare. În îngrijirea părului sau în măști, promovează creșterea, încetinește căderea părului, curăță scalpul și are chiar un efect de iluminare.

Fără să mai lungim vorba, haideți să descoperim toate aceste beneficii și cum să încorporăm scorțișoara în rutina ta capilară!

Care sunt beneficiile scorțișoarei pentru păr?

Scorțișoara este un aliat sănătos pentru părul nostru. Antioxidant, antiinflamator, revigorant și stimulant, părul tău va fi radiant de frumusețe!

1. Scorțișoara promovează creșterea părului

Datorită proprietăților sale tonifiante, uleiul esențial de scorțișoară stimulează circulația sanguină a scalpului. Astfel, asigură nutrienții necesari foliculilor de păr. Care este rezultatul? Părul dumneavoastră este hrănit, întărit și, prin urmare, crește mai repede.

Folosită în îngrijirea părului, scorțișoara îmbunătățește creșterea, oferind în același timp mai multă strălucire părului nostru.

2. Scorțișoara previne căderea părului

Tocmai am văzut că scorțișoara are proprietăți stimulatoare. Iar această microcirculație a scalpului este cea care va ajuta la prevenirea căderii părului.

Într-adevăr, foliculii de păr plini de nutrienți sunt mai puternici și mai rezistenți. Astfel, părul dumneavoastră va fi mai dens și plin de vitalitate.

3. Scorțișoara ajută la combaterea părului gras

Uleiul esențial de scorțișoară are proprietăți antioxidante și antiinflamatoare. Prin urmare, calmează scalpul iritat și reglează excesul de sebum.

Uleiul de scorțișoară este un tratament foarte eficient pentru scalp și poate fi folosit cu ulei vegetal timp de aproximativ 30 de minute înainte de a vă spăla părul cu șampon.

Scorțișoara ajută la ameliorarea iritațiilor și a mâncărimilor. Ca un bonus, te poate ajuta să scapi de mătreață.

4. Scorțișoara luminează părul

Scorțișoara de Ceylon este, de asemenea, folosită în produsele cosmetice pentru puterea sa de iluminare. Într-adevăr, conține peroxidază naturală care permite să lumineze părul.

Bineînțeles, nu te aștepta să treci de la brunetă la blondă! Ci mai degrabă pentru a obține o nuanță mai deschisă și totul într-un mod natural.

Pentru a lumina părul, trebuie să folosiți scorțișoară măcinată, nu ulei esențial. Dar o să vă dăm o rețetă puțin mai departe!

Scorțișoara și părul:  dezavantaje?

După cum știți, uleiurile esențiale trebuie folosite întotdeauna cu prudență. Acestea sunt interzise femeilor însărcinate și care alăptează și copiilor sub 12 ani.

Uleiul esențial de scorțișoară nu face excepție. Mai ales că scorțișoara este dermocaustică, adică poate arde pielea și este alergenică.

Cu alte cuvinte, utilizarea sa pe piele și pe păr necesită luarea unor măsuri de precauție. Așadar, înainte de a începe, este indicat să efectuați un test în scobitura cotului și să așteptați 24 de ore pentru a verifica dacă nu aveți o reacție alergică.

De asemenea, nu folosiți doar uleiul esențial de scorțișoară. Ar trebui să îl amestecați cu un ulei vegetal sau cu șamponul dumneavoastră.

În toate cazurile, înainte de a utiliza orice ulei esențial, trebuie să se ceară sfatul unui specialist pentru a se asigura că nu există contraindicații.

Am selectat câteva tratamente și măști de casă pe bază de pudră de scorțișoară pe care să le faci, indiferent de tipul tău de păr!

Mască de întărire a părului cu scorțișoară, miere și ouă

Mierea este cunoscută pentru beneficiile sale hidratante și hrănitoare, în timp ce gălbenușul de ou repară părul. Combinat cu scorțișoară, părul tău va fi mai moale, mai strălucitor și plin de vitalitate.

Așadar, pentru această mască veți avea nevoie de următoarele ingrediente:

 • 2 linguri de pudră de scorțișoară;
 • 2 linguri de miere ;
 • 125 ml de ulei vegetal la alegere (ricin, avocado, nucă de cocos, jojoba…) încălzit la bain-marie;
 • 1 ou.

Mai întâi, amestecați oul cu mierea și pudra de scorțișoară. Apoi, adăugați uleiul vegetal și amestecați până când obțineți o textură netedă și omogenă.

Odată ce masca de păr este gata, urmați acești pași:

 • Se aplică pe părul umed și uscat cu prosopul;
 • Se acoperă cu celofan sau cu un prosop cald;
 • Se lasă timp de 3 ore sau peste noapte;
 • Clătiți bine cu apă caldă înainte de a vă spăla cu șampon ca de obicei.

Puteți face această mască o dată pe săptămână.

Îngrijirea părului cu scorțișoară pentru a stimula creșterea părului

Pentru a face acest tratament pe bază de scorțișoară care va stimula circulația scalpului și va favoriza astfel creșterea părului, ai nevoie de 2-3 bețișoare de scorțișoară și apă!

De fapt, tot ce trebuie să faceți este să adăugați bețișoarele de scorțișoară la 1 litru de apă și să le aduceți la fierbere. Apoi se lasă la infuzat timp de o oră.

În cele din urmă, se transferă într-o sticlă cu pulverizator înainte de a aplica apa cu scorțișoară pe scalp. Se masează ușor și se lasă să acționeze timp de o jumătate de oră înainte de a se clăti.

Puteți face acest lucru cu ușurință, ori de câte ori aveți ceva timp liber!

Mască de păr cu scorțișoară care luminează părul

Pentru a vă lumina părul treptat și natural, puteți efectua această mască la fiecare două săptămâni. Efectul de iluminare va fi observat după 2 sau 3 măști.

Veți avea nevoie de următoarele ingrediente:

 • 3 linguri de miere ;
 • 4 linguri de pudră de scorțișoară;
 • 2 linguri de lapte de cocos sau apă de mușețel (pentru proprietățile lor de iluminare).

În continuare, pregătiți masca:

 • Se toarnă mierea într-un bol și se adaugă scorțișoara;
 • Se amestecă până la omogenizare;
 • Se toarnă treptat laptele de cocos sau apa de mușețel pentru a obține o textură omogenă.

Odată ce masca iluminatoare este gata, urmați acești pași:

 • Aplicați masca pe tot părul uscat;
 • Înfășurați-vă părul într-un prosop sau într-o șarlotă;
 • Se lasă să acționeze peste noapte;
 • Clătiți bine părul înainte de șamponare, ca de obicei.

În plus față de efectul de iluminare, părul tău va fi strălucitor, flexibil și fortificat!

Mască de păr hidratantă cu scorțișoară și ulei de măsline

Această mască cu scorțișoară este ideală pentru părul uscat și creț. Foarte simplu de făcut, tot ce ai nevoie sunt următoarele ingrediente:

 • 3 linguri de ulei de măsline;
 • 2 linguri de pudră de scorțișoară.

Se încălzește uleiul de măsline la bain-marie până când este călduț. Se adaugă scorțișoara și se amestecă încet pentru a combina cele două ingrediente.

Urmați apoi următorii pași:

 • Aplicați masca pe părul umed, concentrându-vă pe vârfuri;
 • Lasă-l să acționeze timp de 20 de minute, iar dacă părul tău este foarte uscat, îl poți lăsa să acționeze peste noapte;
 • Clătiți și șamponați ca de obicei.

Care este rezultatul? Un păr hrănit, hidratat și bucle suple!

Lasă un comentariu