Ulei de șofran pentru păr: beneficii și utilizări

Dacă șofranul vă amintește de șofrănel, nu au același gust sau utilizare. Semințele șofrănelului sunt comestibile, iar lăstarii săi tineri pot fi consumați în salate. Însă, vom discuta despre beneficiile acestei plante pentru păr. Șofranul are multe calități nutritive și beneficii pentru pielea matură, uscată sau iritată, precum și beneficii pentru păr. De asemenea, are și uleiul său, care protejează părul împotriva deshidratării, repară părul uscat și deteriorat și stimulează creșterea.

Ce este șofranul?

Șofranul este o plantă colorantă foarte veche, dar și o plantă oleaginoasă, originară din Orient. Cultivată inițial pentru proprietățile sale colorante, este uneori numit „șofran fals” din cauza culorii sale roșiatice-portocalii, asemănătoare cu cea a șofranului.

flori de șofrănel

Din semințele sale presate la rece se obține un ulei galben, mai degrabă fluid, cu multe proprietăți.

Și ce proprietăți! Este unul dintre cele mai bogate uleiuri în acid linoleic, cu alte cuvinte în omega 6. De asemenea, este bogat în vitaminele E și K.

Care sunt beneficiile uleiului de șofran pentru păr?

Deoarece asigură hidratarea, nutriția, repararea și creșterea părului, uleiul de șofran este deosebit de bun pentru părul uscat, tern, deteriorat și/sau fragil.

Părul creț, creț și creț îl va adora. De asemenea, poate fi un atu pentru părul deteriorat de tratamente repetate sau pentru părul vopsit. Cei care doresc să stimuleze creșterea părului îl vor aprecia și ei.

1. Uleiul de șofran protejează părul de deshidratare

Uleiul de șofran este perfect pentru părul deshidratat, deoarece acidul linoleic pe care îl conține va ajuta la reținerea apei în păr.

Uleiul de șofran este perfect pentru părul deshidratat, deoarece acidul linoleic pe care îl conține va ajuta la reținerea apei în păr, împiedicând-o să plece și acoperind fibra capilară pentru a o proteja de deshidratare.

2. Uleiul de șofran repară părul uscat și deteriorat

Păr uscat, fragil, deteriorat, se pare că am găsit uleiul tău minune!

Totul se reduce la conținutul ridicat de acid linoleic din uleiul de șofran. Pe lângă faptul că reține apa, uleiul de șofran înmoaie și hrănește părul în profunzime.

Acești omega 6 sunt de fapt acizi grași nesaturați care vor pătrunde rapid în păr, hidratându-l și hrănindu-l. Pentru un păr moale, strălucitor și suplu.

Iar dacă te-ai săturat să ai vârfurile despicate, uleiul de șofran este, de asemenea, foarte eficient pe vârfurile despicate, pe care le va repara.

3. Uleiul de șofran stimulează creșterea părului

Capacitatea uleiului de șofran de a stimula creșterea părului se datorează conținutului său de vitamina E. Această vitamină este un aliat de nădejde în lupta împotriva căderii părului.

Pe de o parte, va întări părul cu puterea sa antioxidantă și hidratantă, iar pe de altă parte, va stimula creșterea părului prin stimularea circulației sângelui în scalp.

Uleiul de șofran poate fi folosit într-o varietate de moduri, de la câteva picături distribuite ușor pe tot părul până la o combinație cu alte ingrediente.

Baie de ulei cu șofran pe vârfurile uscate și/sau despicate

Pentru a vă hrăni vârfurile uscate sau deteriorate, acoperiți-le cu ulei de șofran și înfășurați-vă părul într-un prosop cald timp de aproximativ o oră pentru a ajuta uleiul să pătrundă.

Puteți lăsa uleiul peste noapte și clătiți în dimineața următoare.

Poți repeta această baie de ulei pe vârfuri o dată pe săptămână pentru a le repara și pentru a preveni apariția vârfurilor despicate. De asemenea, acest tratament vă va întări cu adevărat părul, făcându-l în același timp moale și mătăsos.

Dacă nu ai timp, poți aplica și 2-3 picături de ulei de șofran pur pe părul ud.

Mască de păr cu ulei de șofran pentru a promova creșterea părului

Această rețetă de mască este perfectă pentru oricine dorește să stimuleze creșterea părului, în timp ce hrănește vârfurile uscate și repară lungimile deteriorate.

Uleiul de ricin este o adevărată completare a uleiului de șofran! De asemenea, are un efect de stimulare a creșterii părului. De asemenea, repară părul deteriorat și hrănește părul uscat.

În ceea ce privește aloe vera, aceasta acționează ca un adevărat tonic pentru păr, promovând în același timp creșterea părului.

Iar efectele sale nu se opresc aici: hidratează fibra capilară prin reținerea apei în interior, purifică părul gras, elimină mătreața din păr și, în final, calmează iritațiile.

Pentru a face această super mască, veți avea nevoie de:

 • 10 ml ulei vegetal de șofran;
 • 10 ml de ulei de ricin (care poate fi înlocuit și cu ulei de cânepă);
 • 10 ml de gel de aloe vera;
 • Câteva picături de ulei esențial de ylang-ylang.
mască de păr cu ulei de șofrănel, ulei de ricin și gel de aloe vera

Etapele de pregătire a tratamentului:

 1. Amestecați ulei de șofran cu ulei de ricin sau ulei de cânepă;
 2. Se adaugă uleiul esențial de ylang-ylang;
 3. Terminați cu gelul de aloe vera.

Efectuarea tratamentului :

 1. Aplicați masca direct pe părul uscat, pe tot părul, începând cu rădăcinile;
 2. Masați ușor scalpul;
 3. Se întinde pe lungimile și vârfurile părului;
 4. Se lasă să acționeze timp de aproximativ 30 de minute;
 5. Clătiți și spălați-vă părul cu șamponul dumneavoastră obișnuit.

De unde să cumpărați ulei de șofran?

Multe mărci oferă ulei de șofran. Îl puteți găsi cu ușurință în magazinele bio, dar și în magazinele specializate.

Cum să o alegeți? Vă recomandăm un ulei vegetal de șofran organic. De asemenea, verificați dacă este vorba de un ulei vegetal pentru uz cosmetic și nu pentru alimente.

În caz contrar, îl puteți pune oricând în salate!

Lasă un comentariu