Ulei de avocado pentru păr: beneficii și utilizări

Uleiurile vegetale sunt produse naturale care sunt esențiale pentru un păr puternic și strălucitor. Iar printre ele, uleiul de avocado este cu siguranță unul dintre cele mai bogate în nutrienți pentru a-ți hrăni părul și a face ca firele tale să strălucească: vitaminele A, B, C și E, precum și proteine, magneziu și fier.

Așadar, un tratament pentru păr cu ulei de avocado este cea mai bună alegere pe care o poți face pentru a-ți întări părul, pentru a-l face să crească mai repede și pentru a-l proteja de daunele zilnice, inclusiv de soare și de razele sale UV.

Descoperă în acest articol toate beneficiile uleiului de avocado asupra părului tău, precum și câteva rețete de îngrijire a părului cu avocado făcute în casă, foarte ușor de realizat.

Care sunt beneficiile uleiului de avocado asupra părului?

Uleiul de avocado îndeplinește multe utilizări cosmetice naturale, iar acest lucru se datorează în parte capacității sale superioare de a pătrunde în scalp. Iată câteva dintre numeroasele sale beneficii pentru păr.

1. Promovează creșterea părului

Principalul ingredient din uleiul de avocado este magneziul, care poate fi de până la 20%. Magneziul are un efect puternic asupra activării activităților enzimatice, ceea ce duce la creșterea rapidă a părului.

În plus, acidul folic și biotina, în formele lor activate, permit o proliferare celulară semnificativă, ceea ce îmbunătățește rezistența și volumul părului. Este un ulei vegetal care, prin urmare, este ideal pentru părul fragil și fin, pentru a obține o creștere sănătoasă a părului.

2. Tratează scalpul

Dacă suferiți de un scalp uscat cronic, puteți folosi ulei de avocado pe scalp oricât de des doriți. Pielea bine hidratată de pe scalp poate face ca părul să arate mai sănătos.

Uleiul de avocado folosit pe scalp poate ajuta, de asemenea, la reducerea apariției mătreții. Acest lucru are sens, deoarece hidratarea pielii cu uleiuri vegetale ajută la prevenirea uscăciunii și a pielii moarte.

3. Protejează părul de agresiunile externe

Deteriorarea mediului, inclusiv poluarea, lumina soarelui, apa de mare și clorul, pot usca fibra capilară.

Pentru a evita acest lucru, aplicarea uleiului de avocado pe păr îl poate proteja de unele dintre efectele deteriorării mediului: înainte de a înota în mare sau de a face plajă, luați în considerare acoperirea părului cu un strat subțire de ulei de avocado.

4. Descurcă părul

Aplicarea uleiului de avocado pe vârfurile părului ajută la descurcarea părului, deoarece fibra de păr hrănită devine mai fină. Folosind degetele, acoperiți vârfurile părului cu o cantitate mică de ulei pentru o periere mai ușoară.

În acest fel, părul nu este slăbit nici de periaj, ceea ce multiplică efectele benefice ale uleiului de avocado asupra sănătății părului.

Aplicarea uleiului de avocado pe scalp și pe lungimi permite o absorbție mai rapidă a substanțelor nutritive, motiv pentru care este ideal pentru o mască de păr ultra-nutritivă.

Iată câteva rețete de măști de păr cu ulei de avocado pentru a-ți răsfăța părul.

Mască de păr cu ulei de avocado, ouă și miere

Oul este apreciat pentru proprietățile sale hidratante și reface părul.

Virtuțile sale sunt potențate în acest produs de îngrijire a părului de miere și ulei de avocado, rezultând un produs de îngrijire a părului potrivit pentru toate tipurile de păr, de la părul creț la părul vopsit.

În plus, pentru părul blond, mierea va pune în valoare reflexele aurii.

Iată care sunt ingredientele de care veți avea nevoie:

 • 2 linguri de ulei de avocado;
 • 1 ou ;
 • 2 linguri de miere.

Pentru a face tratamentul pentru păr, urmați acești pași:

 1. Într-un bol, se bate oul și apoi se adaugă uleiul de avocado ;
 2. Se amestecă, se adaugă mierea și se amestecă din nou până când se obține o consistență perfect omogenă;
 3. Dacă tratamentul este prea lichid pentru gustul dumneavoastră, adăugați o ultimă lingură de miere și amestecați din nou.

Pe părul uscat, nespălat, se aplică la rădăcini și se aplică pe lungimi.

După ce întregul păr este acoperit cu masca hrănitoare, masați ușor scalpul.

Lăsați să acționeze timp de cel puțin 30 de minute, dar ideal ar fi între 1 și 3 ore sau peste noapte pentru rezultate maxime.

Spalare cu ulei de avocado

Dacă vrei să-ți hrănești părul în profunzime, optează pentru o baie de ulei de avocado cu un ulei la alegere, în părți egale:

 • ulei de jojoba pentru a regla sebumul ;
 • ulei de argan pentru a vă proteja părul;
 • ulei de nucă de cocos sau ulei de măsline pentru a vă hrăni mai intens părul;
 • ulei de ricin pentru a stimula creșterea.

Iată o idee pentru o baie de ulei, pe care o puteți adapta în funcție de uleiul vegetal pe care îl alegeți:

 • 3 linguri de ulei de avocado;
 • 3 linguri de ulei de cocos;
 • 4 picături de ulei esențial de lavandă (sau la alegere).

Pentru a face tratamentul pentru păr, pur și simplu amestecați uleiurile până când obțineți o textură omogenă, apoi adăugați cele câteva picături de ulei esențial.

Rețineți că, dacă ați ales uleiul de ricin, va trebui să adăugați o lingură în plus de ulei de avocado pentru a evita o textură prea vâscoasă.

Odată ce masca de ulei este gata, aplicați ușor amestecul pe părul curat și spălat. Acoperă-ți părul cu un prosop cald timp de 30 de minute și apoi clătește-ți părul pentru a îndepărta orice reziduu.

Ideal este să aplicați baia de ulei seara și să o lăsați peste noapte cu o șarlotă. După aplicare și spălare, condiționați-vă părul cu un balsam sau cu crema dumneavoastră obișnuită de îngrijire a părului.

Ce ulei de avocado ar trebui să iau? De unde se poate cumpăra?

Puteți folosi atât uleiul de avocado comestibil, cât și uleiul de avocado cosmetic cumpărat din farmacii. În orice caz, indiferent de unde vă procurați uleiul virgin de avocado, acordați o atenție deosebită calității și originii produsului.

Alegeți uleiul de avocado bio, eventual produs în Franța sau în Europa, cumpărat din magazinele bio sau de cosmetice naturale.

Lasă un comentariu