Cele mai bune uleiuri esențiale pentru părul uscat

Probabil că ai mai auzit de uleiuri esențiale, dar știai care sunt cele ideale pentru păr? Astăzi vorbim despre cele mai bune uleiuri esențiale pentru părul uscat.

Descoperiți beneficiile acestor 9 uleiuri esențiale pentru părul uscat: ylang ylang, geranium, lavandă, rozmarin, lămâie, piper negru, ghimbir, arbore de ceai și palmarosa.

De asemenea, vă dezvăluim două rețete pentru a încorpora uleiurile esențiale în rutina de păr: o mască de casă pentru părul uscat și un șampon hidratant și stimulant.

Veți învăța cum să preparați aceste tratamente și cum să le aplicați pe părul dumneavoastră. În cele din urmă, vă vom spune câteva dintre măsurile de precauție pe care trebuie să le luați pentru a utiliza uleiurile esențiale în siguranță.

1. Ulei esențial de ylang ylang

Uleiul esențial de ylang ylang este ideal pentru cei care au părul uscat și este eficient împotriva căderii părului. Într-adevăr, este tonifiant, reglator și purificator.

ylang ylang pentru părul uscat

Acest ulei esențial ajută la creșterea secreției de sebum, dacă scalpul nu produce suficient în mod natural. Părul tău va fi mai hidratat și mai hrănit de la rădăcini până la vârfuri.

În cele din urmă, ylang ylang aduce, de asemenea, putere, strălucire și suplețe lungimilor tale.

2. Ulei esențial de geranium

Uleiul esențial de geranium conține citronelol, ceea ce îi permite să ofere părului dumneavoastră proprietăți stimulante, nutritive, tonice și antiseptice.

geranium pentru părul uscat

Prin stimularea circulației sângelui în scalp, aduce mai multă vitalitate părului. Acest ulei esențial ajută, de asemenea, la combaterea căderii părului.

În fine, uleiul de geranium este perfect pentru a regla producția de sebum și a limita astfel mâncărimile de pe scalp.

3. Ulei esențial de lavandă

Uleiul esențial de lavandă are beneficii hidratante pentru părul tău. Vei descoperi că părul tău este mult mai moale, mai puternic și mai puțin fragil datorită hidratării oferite de acest ulei.

lavanda pentru părul uscat

Uleiul esențial de lavandă stimulează, de asemenea, creșterea părului și încetinește căderea acestuia. În cele din urmă, are proprietăți antiseptice care vă protejează scalpul de reacțiile cutanate.

4. Ulei esențial de rozmarin

Uleiul esențial de rozmarin este perfect pentru părul uscat, dar și pentru părul gras. De asemenea, reglează producția de sebum.

rozmarin pentru părul uscat

Acest ulei are proprietăți de tonifiere, purificare și curățare pentru un scalp sănătos. În cele din urmă, uleiul esențial de rozmarin este ideal pentru a promova creșterea părului.

5. Ulei esențial de lămâie

Uleiul esențial de lămâie este foarte eficient în hrănirea părului atunci când acesta este uscat.

lămâie pentru părul uscat

Lămâia este un ingredient foarte important în tratamentul părului uscat, deoarece strânge solzii fibrei capilare, împiedică scurgerea apei din păr și menține molecula hidratantă în interiorul părului.

Acest ulei este, de asemenea, perfect pentru a vă străluci părul, pentru a revigora părul tern și pentru a purifica scalpul. Acesta poate fi combinat cu alte uleiuri esențiale sau vegetale pentru un tratament mai complet și mai eficient.

6. Ulei esențial de piper negru

Uleiul esențial de piper negru are capacitatea de a stimula circulația sângelui la rădăcini, ceea ce ajută la hrănirea și hidratarea părului.

piper negru pentru părul uscat

Acest ulei este, de asemenea, excelent împotriva căderii părului și promovează creșterea părului.

Datorită acestui ulei, părul tău uscat își va recăpăta suplețea, vitalitatea și strălucirea. Uleiul esențial de piper negru este un adaos perfect pentru toate produsele de îngrijire a părului tău!

7. Ulei esențial de ghimbir

Uleiul esențial de ghimbir este foarte eficient în încetinirea căderii părului, deoarece întărește părul, stimulând în același timp creșterea acestuia.

ghimbir pentru părul uscat

Ghimbirul este un ingredient care favorizează fluxul sanguin către scalp, permițând acestui ulei să vă hrănească rădăcinile pentru un păr hidratat, hrănit și sănătos.

8. Ulei de arbore de ceai

Uleiul de arbore de ceai este ideal atunci când scalpul tău este iritat, datorită proprietăților sale antibacteriene. Este, de asemenea, foarte eficient împotriva mătreții.

arbore de ceai pentru părul uscat

Prin curățarea scalpului și a rădăcinilor, vă ajută părul să se reîngrămădească mult mai repede. Cum părul tău este mai puțin gras, poți să îți spațiezi șampoanele și astfel să limitezi agresiunea care îți usucă părul.

În timp, părul tău va deveni suplu și sănătos!

9. Ulei esențial de palmarosa

Uleiul esențial de palmarosa este ideal pentru a combate mătreața prin calmarea inflamației de pe scalp.

palmarosa pentru părul uscat

Încetul cu încetul, producția de sebum va fi reglată, iar părul va putea crește din nou în cele mai bune condiții posibile. Părul tău va fi în curând hidratat, strălucitor și plin de vitalitate.

Mască cu uleiuri esențiale pentru părul uscat

Această mască cu uleiuri esențiale pentru părul uscat este ideală pentru a vă hrăni și hidrata părul, dar și pentru a regla producția de sebum.

Pentru a face acest tratament, veți avea nevoie de următoarele ingrediente:

 • 30 de picături de ulei esențial de ylang ylang;
 • 30 de picături de ulei esențial de geranium;
 • 10 ml de ulei de ricin;
 • 5 ml de ulei vegetal de jojoba;
 • 1 gălbenuș de ou.

Urmează acești pași pentru a face această mască de casă cu uleiuri esențiale pentru părul uscat:

 1. Într-un castron, se toarnă uleiurile vegetale;
 2. Apoi se adaugă uleiurile esențiale și gălbenușul de ou;
 3. Se amestecă bine pentru a obține o textură omogenă;
 4. Masca ta este gata.

După ce ți-ai făcut tratamentul, pur și simplu îl aplici pe păr. Pentru a face acest lucru, aplicați masca pe tot părul, concentrându-vă pe lungimi și vârfuri, dar evitând scalpul.

Apoi, pieptănați-vă părul pentru a distribui uniform tratamentul.

Înfășurați-vă părul într-un prosop cald și lăsați masca să acționeze timp de 10-15 minute.

La final, clătiți și spălați cu șampon ca de obicei. Puteți folosi acest tratament aproximativ o dată pe săptămână, înainte de șamponare.

Puneți uleiuri esențiale în șamponul dumneavoastră

De asemenea, poți încorpora uleiuri esențiale în șamponul tău, dacă vrei să îți diversifici rutina de îngrijire a pielii, pe lângă masca de casă cu uleiuri esențiale.

Pentru a face acest lucru, este foarte simplu, trebuie doar să introduceți câteva picături de ulei esențial în șamponul neutru.

Iată o idee pentru un șampon cu uleiuri esențiale. Aceasta este reglatoare, stimulatoare și hidratantă:

 • 10 picături de ulei esențial de ylang ylang;
 • 10 picături de ulei esențial de levănțică;
 • 100 ml de șampon neutru.

Pentru a face acest șampon cu uleiuri esențiale:

 1. Scoateți o cantitate mică de șampon din sticlă pentru a face loc uleiurilor esențiale;
 2. Adăugați uleiurile esențiale în șamponul neutru;
 3. Se amestecă bine prin agitarea flaconului pentru a obține o îngrijire omogenă;
 4. Folosiți acest șampon pentru a vă spăla părul ca de obicei între 1 și 3 ori pe săptămână.

Atenție, însă, există câteva precauții care trebuie luate atunci când se folosesc uleiuri esențiale. Acestea sunt foarte puternice și pot provoca reacții cutanate dacă sunt folosite în exces.

În medie, pentru 30 ml de lichid, se recomandă maximum 10 picături de ulei esențial.

Vă rugăm să rețineți că unele uleiuri esențiale nu sunt recomandate femeilor însărcinate sau bebelușilor. Dacă aveți îndoieli, nu ezitați să cereți sfatul medicului dumneavoastră înainte de a utiliza uleiuri esențiale.

Lasă un comentariu