Cum să vă curățați eficient peria de păr?

Poate că nu știi, dar peria ta de păr, la fel ca și părul tău, are nevoie de întreținere.

La urma urmei, cu o utilizare zilnică, poate acumula nu numai păr, ci și praf, piele moartă și ulei pe care nu prea vrei să le readuci în părul tău la următoarea periere.

Așa că să trecem la treabă, o cură de curățenie se impune! Am venit cu câteva sfaturi și trucuri simple pentru a vă curăța eficient peria de păr.

Cu ajutorul câtorva ustensile și produse, peria ta de păr ar putea face o schimbare de look.

De ce este important să vă curățați peria de păr?

Când vă periați părul, îndepărtați praful, pielea moartă și reziduurile de produse de păr de pe păr.

În același timp, periajul are și rolul de a distribui uleiul în tot părul, de la rădăcini până la vârfuri.

În cele din urmă, peria recuperează părul rupt și părul care s-a desprins de la rădăcini.

În timp, toate aceste elemente se vor acumula pe peria ta de păr: păr, praf, piele moartă, reziduuri de produse și sebum.

femeie care își perie părul cu o perie pentru coșuri

Doar că, cu cât le lași mai mult timp pe perie, cu atât mai mult o înfundă și contribuie la dezvoltarea bacteriilor.

Dar, cel mai important, cu atât este mai probabil ca acestea să se depună înapoi pe părul dumneavoastră atunci când vă periați. De exemplu, o perie plină de ulei va avea tendința de a vă face părul sistematic gras.

Așadar, este important nu numai să îndepărtați părul pe măsură ce faceți asta, ci și să curățați bine peria.

În acest fel, vă puteți păstra părul fără depuneri inestetice, iar peria dumneavoastră va arăta din nou ca nouă.

Pe lângă faptul că îți păstrează părul curat dimineața sau imediat după șamponare, o perie de păr curată facilitează descurcarea părului și îl face mai strălucitor.

Pe termen lung, păstrarea periei de păr curate ajută într-adevăr la menținerea părului în stare bună cât mai mult timp posibil și la creșterea duratei de viață a acestuia. Un gest mic cu beneficii mari!

Ce să folosiți pentru a vă curăța peria de păr?

Vrei să începi să îți cureți peria de păr, dar nu știi ce produse să folosești. Vă dăm câteva rețete, naturale, bineînțeles!

Curățarea periei de păr cu bicarbonat de sodiu

Curățarea în profunzime a periei de păr se poate face cu bicarbonat de sodiu.

bicarbonat de sodiu pentru curățarea periei de păr

Luați un recipient suficient de mare pentru a ține peria. Se toarnă 1 litru de apă caldă și 4 linguri de bicarbonat de sodiu.

Apoi, lăsați peria să se înmoaie peste noapte (dacă nu aveți o perie de lemn, câteva ore sunt suficiente) și lăsați-o să se usuce la aer în dimineața următoare.

Bicarbonatul de sodiu dezinfectează de fapt peria și îndepărtează pielea moartă, praful și uleiul.

Curățarea periei de păr cu oțet alb

A doua rețetă: puteți curăța peria de păr și cu oțet alb.

Puneți cantități egale de apă caldă și oțet într-un lighean și ați terminat. Se înmoaie peste noapte și se lasă să se usuce la aer.

Oțetul alb este un agent de curățare puternic și bine cunoscut. Aceasta va dizolva celulele moarte, care ar fi putut rămâne blocate în ace de la perie.

oțet alb pentru spălarea perilor de păr

Foarte eficient, curăță și face părul mai strălucitor în același timp.

Pentru o perie de păr strălucitoare și un păr strălucitor, tot ce trebuie să faci este să urmezi pașii de curățare. Și, bineînțeles, nu uitați să vă întrețineți regulat peria.

Indiferent dacă peria dvs. este din lemn, plastic sau chiar cu țepi, puteți urma ritualul de curățare de mai jos. Îți oferim toți pașii, cu unele particularități în funcție de tipul tău de perie de păr.

1. Îndepărtați părul

În primul rând, înainte de orice încercare de curățare temeinică, trebuie să îndepărtați orice fir de păr rămas pe perie.

Pentru acest prim pas, folosiți un pieptene sau o foarfecă pentru a îndepărta cât mai mult păr și murdărie.

îndepărtarea părului de pe o perie

2. Îndepărtați praful

Pentru a merge mai adânc și a îndepărta praful de pe perie, va trebui să îi faceți o baie. Săpunul și apa într-un bol în care vă înmuiați peria vor curăța eficient, dezlipind toată murdăria.

Puteți, de asemenea, să vă frecați peria cu un șampon blând. Aveți grijă să nu lăsați pensulele din lemn la înmuiat prea mult timp, deoarece apa le poate deteriora, făcându-le să se umfle.

Pe de altă parte, dacă aveți o perie de păr din bambus, nu există aproape niciun risc, deoarece bambusul nu se umflă și nu se deformează.

3. Degresați dacă este necesar

Dacă este prima dată când îți cureți peria de păr sau dacă ești un obsedat de curățenie și vrei să o dezinfectezi și să o dezinfectezi, folosește una dintre cele două rețete de mai sus.

Bicarbonat de sodiu sau oțet alb, nici murdăria și nici bacteriile nu le vor rezista după o noapte de înmuiere!

4. Uscați peria dvs.

… în aer liber! Acum este curat. Bucurați-vă de trecerea lui prin păr din nou.

Cât de des ar trebui să-mi curăț peria de păr?

Cel mai bine este să îndepărtați părul de pe ace după fiecare ședință de coafare. Acest obicei menține peria mai curată și economisește timp atunci când vine momentul să o cureți.

Pentru acesta din urmă, o poți face o dată la două săptămâni pentru a te asigura că scapi de toate reziduurile de perie și ai un păr care rămâne sănătos mai mult timp după șamponare.

Lasă un comentariu